Bel bölgesi (zayıflık)

Arkadaşlar 1.ayımı doldurdum.Zayım olduğum için bel bölgesine hareket yazmadılar ama ben istiyorum.Neden zayıf olanlar bel bölgesi çalışmıyor?Lütfen açıklarmısınız ?

Boy:184
Kilo:68
 
Aslında ilginç olan ne biliyor musun , günümüz antrenörlerinin bazı yanıldıkları şeyler , salona başladığımızda arkadaşıma cardio yapmayı hoca yasaklamıştı futbolu bırakalı 1 sene olduğu halde yağ oranı 9 felandı arkadaşımın , en azından mesela o arkadaşımın haftada 1 cardio dönebilmesi gerekirdi.Bu tarz yobaz mantıklı antrenörler var.Ama sizinki öyle değil , genelde benim karşılaştığım salonlarda ilk ay vücut bu spora alıştırılır kaslar yani , sonrası 2. ay hedef seçilir ona göre çalışılır.Genelde hoca ağırlık + cardio antremanı verir.Bel gibi bir bölüm için programlara hareket yazmazlar mesela popo kası içinde yazmazlar bunlar biraz olayın detayıdır bunları hocadan rica ederek ekletebilirsin.Yanlız bel için pek hareket az var kafamda hele ki salonda yapılabilecek bel hareketi aklıma gelmiyor.Belki twist vuruyordur.
 
Ya salonda 5-6 tane bayan hoca var.Arkadaşımla güvendiğimiz birinden rica ettik.Bel için süper set ekledi.Sonra ben yaparken başka bir hoca gördü ''seni niye çalışıyosun zayıfsın'' falan dedi.Ama diğer hoca olur demişti.Benim anlamadığım zayıf olduğum halde çalışsam nolur yani zamanla irileşiyorum sonuçta ? Sixpack istiyorum yani :D
 
benim boy 1.78 kilo tam olarak belli degil bir tartılıyorum 71 çıkıyor bir tartılıyorum 75 çıkıyor anlamadım :D ama bel bölgesi 89 cm ben bunu 79a indirmek istiyorum :) 2.programdayım agırlık çalıştıktan sonra kardiyo yapmalı mıyım? ya da nasıl inceltebilirim bel bölgesini ?
 
Yanlış olmuş bana kalırsa hocanın bel bölgene egzersiz vermemesi, bir sürü sebep yazıyordum neden olduğuna dair sonra vazgeçtim sildim , sen çalışmaya bak bel. hyperextension, karın hareketkeri,twist vs..
 
Bana şöyle söylediler - ilk baş üst kısımdaki (omuz-sırt-göğüs-kol-kanat) kasları geliştirip sonra Bel bölgesi çalışacakmışım.Rica ettik eklettik yapıyorduk diğer hoca dövecekti beni nerdeyse :D bide kız olcak atarlı atarlı söylüyo :D O kadar para vermişim yararlanmak istiyorum kardeşim
 
Peki. Sana bodybuildin.com forumlarında, ki dünyanın en büyük vücut geliştirme forumudur bildiğim kadarıyla, yeni başlayanlara, yani salona adımını atanlara önerdikleri programı kopyala yapıştır yapayım:

Squats
Bench Presses
Bent-Over Rows
Overhead Barbell Presses
Stiff-Legged Deadlifts
Barbell Curls
Calf Raises

Gene salona ilk kez girenlerin güçlenmesi için en çok önerilen programlardan birisi Mark Rippetoe'nun Starting Strength programıdır, şu:

Workout A
3x5 Squat
3x5 Bench Press
1x5 Deadlift

Workout B
3x5 Squat
3x5 Standing military press
3x5 Power cleans

muscle&strength sitesinden bir yeni başlayan programı:

Beginner Fullbody Workout | Muscle & Strength

Hepsi deadlift içeriyor gördüğün gibi. Bir de salona ilk defa girip deadlift yapan bir nene vardı, bulamadım videosunu şimdi. Önce güçlenip sonra deadlift, squat yapmanın mantığı nedir bilemiyorum Bunlar zaten güçlenmek için yapılan hareketler. Bunlarda güçlenmek diğer hareketlerin yapılmasını kolaylaştırır. Kimse sana al 100 kilo squat gir demiyor ki, istersen boş bardan başlayıp 5'er 5'er arttır kiloları.

Neyden çekindiklerini bir anlasam. 20 kilo deadliftl fıtık mı çıkmasından korkuyorlar?
 
Kardeş yazdıklarının hiçbirini ne ben nede arkadaşım yapıyoruz ve salonda yapanda çok görmedim.Benim program şöyle :

100 kürek
bench press--butterfly--dumbell fly--dumbell press
barbell crulls--ayakta tek tek--concertration--hummer crull
2 tanede bacak hareketi yapıyorum.Bu 1 günlük program

2.gün şöyle

Öne çıkış--yana açış--military press
sırta çekiş--göğse çekiş--karna çekiş
enseye indiriş--makinada arka kol

Arkadaşlar merak ettiğim neden Bel bölgesi yazmıyolarlar yani bele etki edecek omuz hareketleri bile yazmıyolar ???
 
Bizim memlekette izolasyona abanıyorlar, sebebini ben de anlamakta zorlanıyorum. "Aman bir sakatlık çıkmasın" anlayışından başka bir tahminim yok.
 
Kardeş yazdıklarının hiçbirini ne ben nede arkadaşım yapıyoruz ve salonda yapanda çok görmedim.Benim program şöyle :

100 kürek
bench press--butterfly--dumbell fly--dumbell press
barbell crulls--ayakta tek tek--concertration--hummer crull
2 tanede bacak hareketi yapıyorum.Bu 1 günlük program

2.gün şöyle

Öne çıkış--yana açış--military press
sırta çekiş--göğse çekiş--karna çekiş
enseye indiriş--makinada arka kol

Arkadaşlar merak ettiğim neden Bel bölgesi yazmıyolarlar yani bele etki edecek omuz hareketleri bile yazmıyolar ???

Vücudu böyle ikiye böleceksek silkme falan gibi daha kompleks hareketler yapılmalı. Kaldı ki senin için ikiye bölmeye gerek yok. Çünkü bu seni hem tatmin etmez ki etmemiş hem de hevesini kaçırır. Senin hoca hem ikiye bölmüş hem de olması gerekenlere göre gayet izole hareketler yazmış. Ne mantıkla yazmış anlamadım.

Bir de sanki bel bölgesinde hiç kas yokmuş gibi sırf zayıfsın diye bel hareketi yapmanı engelliyor. Bu spora yeni başlayan ve haliyle motivasyona ihtiyacı olan insanların böyle mantıksız hadiselerle karşılaşmalarına üzülüyorum.

Motivasyonunu yüksek tutabilmen için iyi çalışabilmelisin ve iyi çalışabilmen için ya iyi bir hocan olacak ya da sen ne yapacağını iyi bileceksin. Hoca sana müdahalesinden kurtul bir şekilde bence . Kurtulamıyorsan salonu değiştir. Vaktine emeğine yazık.
 
Back
Yukarı