Bel Çevirme Hareketinde Dalak Şişmesi

Merhaba arkadaşlar 20 yaşındayım ve yeni başladım bu spora.
hepimizin bildiği şu omuzlar sabit bel çevirme hareketini her idmanda 5 dkka yapıyorum ama 5. dakkaya yaklaştığımda bi dalak şişmesi ve cigerde bi sıkışma hissediyorum. Tahmin edileceği gibi çok rahatsız edici bi problem.. Bnun sebebinin nefes alıp vermemdeki hata olduğunu düşünüyorum sizce bu hareketi yaparken nefesi nasıl alıp vermeliyim..:confused:

nefes her harekette düzenli alınıp verilmeli sopa çevirme hareketindede bir tarafa dönünce al diğer tarafa dönünce ver.

5dk boyunca o hareketi yapmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum sonucda bölgesel zayıflayamazsın kardiodan sonra karın egzersizi ve yanlar ıcınde hareketler yaparsan yeterlı olur 5 dk boyunca onu yapmanın pek bir etkisi olucagını ben düşünmuyorum aksini söyleyen varsa nedenini öğrenmek isterim.

Bizim hoca onu 15 dk yaptırıyordu . O dalak şişmesi omuzlarını sabit tutamıyosan ondan olabilir. Ben o haraketin faydasını gordum yan yağları yakmada yardımcı oldu

Bende görüyorum faydasını.. aslında omuzlarıma baya dikkat ediyorum ama bilemicem. aynı hareketi şimdi oturarak yapıyorum.. oturduğm platformu çeviriyorum artık dalak şişmesi yaşamıyorum.. teşekkür ederm herkese

biraz daha yavaş yapabilirsin. sakin ve düzenli nefes almaya çalış. duruşuna dikkat et ve kendini rahat hissettiğin tempoyu bulana kadar yavaşla.

Back
Yukarı