BCAA yan etkisi yada yanlis kullanimi?

Selamlar,

Daha önceden BCAA kullanmiyordum sadece hacim Almaya yönelik kreatin, Aminoasit hap ve protein tozu kullaniyordum ve iyi hacim almaya baslamistim, gögüs omuz ve kollardaki hacmim gözle görülür idi. kisa bir süredir BCAA kullanmaya basladim antremandan önce 2 hap sonra 1 hap ve farkettimki hacmim tersine gitmeye basladi, aynaya bakinca balon gibi sönmeye basladigi mi farkettim ama bunun yaninda güc kaybim yok tersine artis var.
BCAA kas kesim yatta hatlarin ortaya cikmasinda etkili diye biliyorum ama hacim düsürür mü? yoksa ben yanlis mi kullaniyorum. antreman öncesi 2 sonrasi 2 hap tavsiye yaziyor arkasinda ama ben antreman sonrasi 1 aliyorum onun yaninda 2 aminoasit hapi aliyorum.

bu arada boyum 183 kilom 90kg

Tesekkürler cevaplariniz icin

ben senin yerinde olsam antrenmandan önce almam 4 ünüde sonra alırım yada.1 önce 3 sonra çünkü antrenman sonrası daha önemlidir..

Aynada nasıl bu kadar sonuç aldığınızı görebiliyorsunuz anlamıyorum. Gerçekten ilginç. Amino kullanıyorum demişsin Eaa mı kullandın. zaten onların içinde bcaa var.

bcaa hacim kaybettrmesi gülünç olur ben geçen hafta 80 kg de yarıştım 3 ay gibi bir süre de 91 den düştüm kas kaybı olmamasını bcaa ya borçluyum! hatta artış bile oldu diyebilirim.. bence en doğru kullnımı idman öncesi biraz da önerilenin üstünde almak idman önceniz çok sağlamsa da por ve karbo açısından idman sonrasına alınabilir benm tercihim..

Cem benim eski yarışmacı ve şimdiki yarışma yetiştiren hocam aynen senin dediğin gibi öneriyor. Kış döneminde idmandan önce protein tozu olmadan 10 gram bcaa diyor.

Definasyon döneminde idman öncesi 10 gram idman sonrası 5 gram.

Yarışma dönemindeki sporcularda da günde 50 grama kadar çıktığı oluyorlar.

Son 2 hafta günde 100 gramı bulan yarışmacı oldu. Aynı dediğin gibi kas kaybını önlediği gibi 0 karbonhidrat diyeti için büyümeyi bile sağladığı oluyor.

BCAA benim de kafamda buyuk bir soru. 2 senedir u sporu yapıyorum ve bu zaman kadar hic BCAA kullanmamıstım. Bir arkadasımız tavsiyesi ile kullanıma basladım. Sabah kalktıgımda bir de antrenmandan hemen sonra kullanıyorum.

BCAA benim de kafamda buyuk bir soru. 2 senedir u sporu yapıyorum ve bu zaman kadar hic BCAA kullanmamıstım. Bir arkadasımız tavsiyesi ile kullanıma basladım. Sabah kalktıgımda bir de antrenmandan hemen sonra kullanıyorum.

BCAA Diyet ve kardio döneminde kesinlikle kullanılmalı. Çünkü bcaa temel aminoasitleri içermektedir. Bu temel aminoasitler vücudumuz için en yararlı aminoasitlerdir. BCAA'yı pek önermezler ama bcaa ile glutamin birlikte kullanılırsa çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Ağır antreman yapanlar için bcaa ve glutamin ikilisi vazgeçilmezdir. Orta seviyeli ve profesyonel vücutcularda bcaa kullanılması kesinlikle önerilmektedir.thums:

Bcaa her dönem kullanılmalı. Hacimde de öyle. Kasların idmanda aşırı yıpranması lazım ama yanarak enerjiye dönüşmemesi de gerekiyor. Siz idmanda aşırı yıpranmayı yapabilirseniz normalde kas yıkımı da oluşma riski fazla. Bu kas yıkımı gerçekleşirse üzerine protein tozu vs. desteklediğiniz zaman yıkımdaki eksik yapıma dönüşüyor fakat -1+1 elde var 0 hale geliyor. Lakin idmandan önce bcaa alırsanız

İdmanda yıpranma gerçekleşiyor ama kas yıkılması önlendiği için idman sonrası protein vs. direk büyümek için kullanılıyor. Yani ağır setler giren,drop set, maksimum zorlama, zorlamalı tekrarlar gibi idman yöntemlerini yapabilen kapasitede bir v.gci iseniz bcaa sizin için harika bir supplement. Bu yüzden yeni başlayanlara bcaa tavsiye edilmez.

Ayrıca idmandan önce alımlarda idman sırasında ki büyüme hormonunun da daha fazla salgılandığı kanıtlanmıştır.

Selamlar,

Daha önceden BCAA kullanmiyordum sadece hacim Almaya yönelik kreatin, Aminoasit hap ve protein tozu kullaniyordum ve iyi hacim almaya baslamistim, gögüs omuz ve kollardaki hacmim gözle görülür idi. kisa bir süredir BCAA kullanmaya basladim antremandan önce 2 hap sonra 1 hap ve farkettimki hacmim tersine gitmeye basladi, aynaya bakinca balon gibi sönmeye basladigi mi farkettim ama bunun yaninda güc kaybim yok tersine artis var.
BCAA kas kesim yatta hatlarin ortaya cikmasinda etkili diye biliyorum ama hacim düsürür mü? yoksa ben yanlis mi kullaniyorum. antreman öncesi 2 sonrasi 2 hap tavsiye yaziyor arkasinda ama ben antreman sonrasi 1 aliyorum onun yaninda 2 aminoasit hapi aliyorum.

bu arada boyum 183 kilom 90kg

Tesekkürler cevaplariniz icin

bcaa kullanmaya başladıktan sonra creatini bıraktıysan eğer, vucut creatinin tutmuş olduğu suyu atabilir. buda kaslardaki dolgun görünüşü bi nebze azaltabilir. ama bu kas yıkımı değildir sadece kas çevresinde tutulan suyun dışarı atılmasından kaynaklı bi durumdur.

Bcaa her dönem kullanılmalı. Hacimde de öyle. Kasların idmanda aşırı yıpranması lazım ama yanarak enerjiye dönüşmemesi de gerekiyor. Siz idmanda aşırı yıpranmayı yapabilirseniz normalde kas yıkımı da oluşma riski fazla. Bu kas yıkımı gerçekleşirse üzerine protein tozu vs. desteklediğiniz zaman yıkımdaki eksik yapıma dönüşüyor fakat -1+1 elde var 0 hale geliyor. Lakin idmandan önce bcaa alırsanız

İdmanda yıpranma gerçekleşiyor ama kas yıkılması önlendiği için idman sonrası protein vs. direk büyümek için kullanılıyor. Yani ağır setler giren,drop set, maksimum zorlama, zorlamalı tekrarlar gibi idman yöntemlerini yapabilen kapasitede bir v.gci iseniz bcaa sizin için harika bir supplement. Bu yüzden yeni başlayanlara bcaa tavsiye edilmez.

Ayrıca idmandan önce alımlarda idman sırasında ki büyüme hormonunun da daha fazla salgılandığı kanıtlanmıştır.
Bende idmandan önce bcaa(b6)+tricreatin+hydroxycut ıdmandan sonra proteın tozu alıyorum.teşekkürler içimi rahatlattın.

Bir gün önce suya karıştırıp ant.önc.2.5 sonrası 2.5 aldım şimdi ateşim olduğunu hissediyorum bcaa dan mı acaba diye korkuyorum böyle bir etkisi var mıdır acaba araştırmalarda saptanmış?

Bir gün önce suya karıştırıp ant.önc.2.5 sonrası 2.5 aldım şimdi ateşim olduğunu hissediyorum bcaa dan mı acaba diye korkuyorum böyle bir etkisi var mıdır acaba araştırmalarda saptanmış?

Tavuk yediğinizde ateşiniz çıkmıyorsa problem yoktur. Tavukta da BCAA var çünkü.

hadı yarım saat 1 saat önce alsan neysede alalı 24 saat oldu diyorsun birde :) grip oluyorsun muhtemelen

Bunu düşündüm ama açıkçası biraz çekiniyordum peki bu diğer aromasız ürünler için de geçerli midir glutamin creatin vs. Ayrıca konuyla ilgilenip aydınlatıcı cevaplar yazdığınız için sağolun

Back
Yukarı