BCAA VE ZARARLARI

cmrds

Üye
Arkadaşlar bcaa nın beyinde toksin etkiyi arttırdığı ve bunun da uzun vadede als hastalığına yol açabileceği konusunda makaleler okudum anladığım kadarıyla özellike lösin maddesi üzerinde duruyorlar, ayrıca BCAA kullananların bir kısmında bu yüzden baş ağrısı olabiliyormus tabii belirtmem gereken bir husus hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde normal kullanımın baya bir üstünde bcaa kullanılmış, bu konuda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Yapılan çalışmanın sonuçlarını içeren makalenin linki: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1113/jphysiol.1995.sp020854/pdf
 
Son düzenleme:
O zaman normal kullanin. Eat drink be marry. Ye ic mutlu ol öle hirs yapip kasmamak lazim[DOUBLEPOST=1435493703][/DOUBLEPOST]O zaman normal kullanin. Eat drink be marry. Ye ic mutlu ol öle hirs yapip kasmamak lazim
 
Hayvana, insanın günlük kullanması gereken BCAA miktarının 50 katı fareye tek dozajda yükletmişler. Sürekli denendiğinde evet fare de als olmuştur. Hayvana göre bu dozajı insana kıyas yaparsak günlük dozaj = 20 gr x 50 = 1000 gr. Yani 1 kg BCAA'yı her gün içersen evet als olursun demek. Açıkcası BCAA'nın zararlarını hala araştırıyorum. Bende merak içindeyim ama bu deneyler tatmin etmiyor. Günde 2-3 kg yumurta da yersem 1 hafta da sanırım karaciğer kalp yetmezliğinden giderim. O zaman yumurta da mı zararlı oluyor :) Burada önemli olan sanırım abartıya kaçmamak.
 
Whey protein ve amino asitlerin zararli olduğu yönünde, oldurecegi,felc edecegi,kansere neden olacagi gibi bircok yazi ile karşılasiyorum..her yerde bu tür yazilar dolaniyor..steroidlerle ilgili olsa bu yazilar biraz inandirici olabilir..

Ama;vucut gelistirmede bilenler bilir 90 li yıllar pro bodybyilderlerin en yogun steroid kullandigi yillardi,devasa kutleler, bicak gibi keskin yagsiz kaslar olustu.

Hatta 1993 yilinda dorian yatesin %2 vucut yagi ile 250 poundu gecen ilk sporcu oldugu bile soyleniyor..

Kullandiklari suplementlerin ve steroidlerin sinirsiz olduğu bir donemdi,ama o adamlarin hepsi hayatta,shawn ray,dorian yates,kevin lavrone ,paul dillet ,dexter jackson (hala yarisiyor),lee priest vs..

Olenler de oldu ama onlarda cildirmis sporculardi (andreas munzer ;gunluk 50 tablet stanazol,40 tablet halotestin 40 tablet danabol vs)

Bu adamlar ölse,kansere yakalansa bu kullandiklari steroidlerle suplemntlerle cok surpriz olmaz ama yine de hayattalar..

Suplemnt konusuna donecek olursak ,öldürdüğü, kanser yaptigi,als yaptigi ile ilgili net bilimsel veriler konulmali,yoksa en basit bir ilacin prospektusunde bile onlarca risk taşıdığı yaziyor ki bu ilaclarda herkese kullandirilan ilaclar..

Baska konuda da yazdim,yilda 110 bin kisi sigaradan Turkiyede ölüyor..(saglik bakanligi kaynak)Türkiyede spor yapan yuz binlerce kisi var,suplementlerde satildigina göre kullanan da bir o kadar cok ,whey protein le veya amino asitle ölen kac kisi var? Basina birkac kisi yansidi ama bu kisilerin whey proteinle olduklerine dair bir belge,rapor yok görmedim de!
 
Ölenler kiloverdiricilerden ve de insan kullanimi için paketlenmemiş efsaneleşerek kulaktankulağa yayilan kilo verdiricilerle ölüyor. Zar zor 250 liraya çeşitli kurumlardan onayli ürünleri alip bitmesin diye tavsiye edilen dozajın yarısini kullanan 0-3 senelik elemanlarin kafasini karıştıracak bir durum olmadığını iyice açıklamak gerekirdi.

Mesajınızın bu kısmı yazım hataları sebebiyle anlaşılamamaktadır ve bu nedenle silinmiştir. Doğru imla kurallarıyla yeniden yazabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bcaa nın beyinde toksin etkiyi arttırdığı ve bunun da uzun vadede als hastalığına yol açabileceği konusunda makaleler okudum anladığım kadarıyla özellike lösin maddesi üzerinde duruyorlar, ayrıca BCAA kullananların bir kısmında bu yüzden baş ağrısı olabiliyormus tabii belirtmem gereken bir husus hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde normal kullanımın baya bir üstünde bcaa kullanılmış, bu konuda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Yapılan çalışmanın sonuçlarını içeren makalenin linki: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1113/jphysiol.1995.sp020854/pdf
bcaa gibi suplementerların birçoğunda kansorojen madde bulunmakta, sadece bir üründe bile E322,E330,E334,E296,E162 ve E955 bulunduğunu içindekiler kısmından görebilirsiniz. internette çoğu satıcı bu kısmı göstermemekte zararlı etkilerini gizlemektedir. Bunları kullanmak yerine doğal ürünler tüketin ben çok zararını gördüm yağ yakıcı olsun protein tozu olsun her üründen kullandım sağlığım bozuldu özellikle bağırsaklarınız tembelleşiyor kesinlikle kullanmayın bu tozları. Lor peyniri, yumurta beyazı, ton balığı, tavuk göğsü, kırmızı et tüketin.[DOUBLEPOST=1533282329][/DOUBLEPOST]bcaa gibi suplementerların birçoğunda kansorojen madde bulunmakta, sadece bir üründe bile E322,E330,E334,E296,E162 ve E955 bulunduğunu içindekiler kısmından görebilirsiniz. internette çoğu satıcı bu kısmı göstermemekte zararlı etkilerini gizlemektedir. Bunları kullanmak yerine doğal ürünler tüketin ben çok zararını gördüm yağ yakıcı olsun protein tozu olsun her üründen kullandım sağlığım bozuldu özellikle bağırsaklarınız tembelleşiyor kesinlikle kullanmayın bu tozları. Lor peyniri, yumurta beyazı, ton balığı, tavuk göğsü, kırmızı et tüketin.
 
Back
Yukarı