Bcaa ve glutamin

Merhaba herkese şu anda multivitamin , omega-3 ve hardlıne whey 3 matrix kullanıyorum.Tozun bitmesine 15-20 gün var bittikten sonra amino asit almayı düşünüyorum.Asıl branşım boks ama arada ağırlıkta çalışıyorum 186 boy 91 kg yaşım yeni 18 oldu.( Yağ oranım yüksek değil , kas kütlem fazla ) Amacım hacim almak vs. değil yani olan kas kütlemi korumak ve yağ oranımı düşürmek.

Beslenmeme çok dikkat ediyorum , whey kullanmayı bırakmayı düşünüyorum sizce hardline bcaa matrix mi? saf bcaa mı yoksa saf glutamin mi?

Bcaa matrix içerğini beğendim ancak 5 gr taurin var ve bu çok fazla benim midem çok kolay bozuluyor bu yönden sıkıntı yaratır mı? yaratırsa bcaa mı yoksa glutamin mi benim için daha iyi olur ? Aromasız toz halinde almayı düşünüyorum tatları içilmeyecek derecede mi? Yani tatsız olabilir ama aromalı almak istemiyorum zararlı kimyasallar olabilir diye.

kisa sure once ben de bcaa ve glutamin arasinda kalmistim. whey zaten kullaniyorum. yaklasik 5 aydir spor yapiyorum ve son zamanlarda recovery suresinin uzadigini farkettim cunku kas agrilari 2-3 gune kadar devam etmeye baslamisti, ozellikle gogus kaslarimda. 1 hafta once su urunu aldim: https://www.supplementler.com/urun/nanox-bcaa-411-powder-300-gr-5641 . bu urunu tercih etme nedenim icinde 6 gr bcaa, 2.5 gr glutamin olmasiydi. antrenmandan hemen once 1 olcek aliyorum ve recovery agrilari ortadan kalkti diyebilirim. tadina gelince, urun portakal aromali. bcaa'nin shakerda cok kopurdugu, genzi yaktigi gibi yorumlari bildigimden direkt agzima dokup ustune su iciyorum :) ama tadi gayet iyi bence.

Back
Yukarı