BB'ye başlamadan önce diyetisyene gitmelimiyim?

Arkadaşlar yaş 19 kilo 64, 1.5 sene önce 6 ay kadar spor salonunda çalıştım, daha sonra üniversiteye hazırlandığımdan mecburi bırakmak zorunda kalsamda evde dumbellarla yaparak form korumaya çalıştım.Ramazandan hemen sonra tekrar başlamayı düşünüyorum.Başlamadan önce sizce diyetisyene gitmeme gerek varmı? Başlamadan önce metabolizma hızı vs. göre beslenme programı almak istiyorum.

Gidersen yararına olur salonlarda saçmasapan kulaktan dolma bilgiler öğrenmekten iyidir inan bana. Bir süre devam ederek düzenli beslenmeyi öğrenirsen daha fazla diyetisyen desteğinede ihtiyaç duymassın.

Benim düşüncemde öyle.1 kere beslenme mantığını versin daha sonra duruma göre birşeyleri arttırıp devam edebilirim.

Eğer Konu Hakkında Hiç Bilgin Yoksa Eminimki Yok Gitmen Faydana Olur.Yok Ben Çevreden Bilgi Edinebilirim Bilgin Tanıdıklarım Var Diyorsan Seçim Senin Ama Gitmen Yararına Olur Kendini Daha İyi İfade Edebilirsin Bi Diyetisyene Gittiğinde Ama Sağdan Soldan Spor Salonundan Kişilere Tam Olarak İsteğini İfade Edemezsin Ve Kimse Senin Bünyeni Bilmez Aslına Bakarsan Diyetisyende Çözüm Değil Bence Her İnsan Araştırarak Sorarak İletişim Kurarak Öğrenip Kendine Göre Bir Beslenme Programı Yapıp Güzel Sonuçlara Ulaşabilir.

Ben gerekli görmüyorum. Bb bilimi ve diyetisyeni bir tutma derim. Nasıl bb sakatlanmaları bb doktorlarında çözülüyorsa. Diyetide hocana sormalısın derim diyetisyen sana sağlıklı beslenmeyi öğretir bb hocan ise sana formda ve vucut yapmayı öğretir. Onların bakıs acısını soylim kilonu yağ oranını vs. öğrenip diyet listeni sebze meyve az miktarda et (protein) ile doldururlar karbonhidrat ve yağa yer yoktur. Olsa bile az miktar . Fakat bir badicinin karbonhidrat ve bol miktarda protein alması gerekir bunu bir zincir gibi düşün. Karbonhidrat-ağır kilo basmanı sağlar ( enerji üretir) - Ağır kilo basarsan - Aldığın proteinlerden verim alırsın.
Diyetisyenle bb hocanın diyecekleri arasında dağlar kadar fark olur diye düşünüyorum....
Bu benim gorusum dostum :D :D Diyetisyenleri kotulemek için soylemedim :D

Diyetisyenin sana ilk diyecegi sey sen kafayimi yedin vücuda okadar protein alinirmi olucaktir.Sonra sen diyetisyene aciklama yaparsin neden aldigini,bisiy diil üste parada vermez verdigin bilgiler icin:)ben bunu yasadim:)

Sen forumu okumaya başla , body building yapan birinin beslenme programı özel bir sporcuya özeldir bunu kendin oluşturmalısın veya antrenörün bu konuda senden bilgili şahıs.Ben sana bir kaç temel olayı anlatayım , çok öğün yapmalısın , ara öğünler önemli , günde 3 er saat arayla vücut aç kalmamalı , protein , karbonhidrat oranları güzel ayarlayıp gün içinde almalısın belli zararlı şeyleri yemmelisin cips/hamur işi/tuzlu şeyler/kola gibi gibi uzar gide forumda okuya okuya öğrenebilirsin zaten.Ya kendinin antrenörü ol yada birinden yardım al ama diyetisyen olmasın.

Back
Yukarı