Bazı sorularım var. (Karın kası ve günlük kalori ihtiyacı)

cnzmly

Üye
Merhaba. Spora başlayalı 1 ay oldu. Ama şuana kadar hiç karın çalışmadım. Bunun bir eksiklik olduğunu bildiğim için karın hareketlerine baktım. Yarından itibaren başlamayı düşünüyorum. Sol kaburgamın sağdan daha önde olduğunu farkettim. Bunu kasla kapatıp estetik kazandırmayı düşünüyorum. Sol karın kası veya sağ karın kası nasıl çalışabilirim? Yani ana karın kası antremanlarının yanında ayrı ayrı sol ve sağ olarak çalışmak istiyorum bu durumu kapatmak için. Bu 1. sorumdu.

2. sorum: 5-6 kilo alınca daha iyi olacağımı düşünüyorum. Günlük kalori ihtiyacımı nereden öğrenebilirim ve buna uygun olarak nasıl beslenmeliyim? Karbonhidrat veya protein tozu almayı düşünüyorum. Benim durumum için siz hangisini önerirsiniz?[DOUBLEPOST=1479398351][/DOUBLEPOST]https://www.supplementler.com/urun/nutrade-weight-gainer-4500-gr-5207
Bunu önerir misiniz misal?

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim , 2. soruna cevap vereyim internet üzerinden bir sürü günlük kalori hesaplayan site var , yaklaşık sana kilonu korumak için vereceği kalori 2500-2600 civarı olur , kilo almak istiyorsan 3000'e çıkabilirsin , eğer kilo almazsan 300-500 kalori üstüne çık . Bana göre protein ve k.hidrat ihtiyacını normal günlük yemeklerden karşıla , yani o kadar zor bir şey değil . Ama supplement kullanıcam diyosan linkini verdiğin gainer iyi gibi şeker 0 , k.hidrat değeri iyi , protein değeri gayet iyi .

Merhaba kardeşim , 2. soruna cevap vereyim internet üzerinden bir sürü günlük kalori hesaplayan site var , yaklaşık sana kilonu korumak için vereceği kalori 2500-2600 civarı olur , kilo almak istiyorsan 3000'e çıkabilirsin , eğer kilo almazsan 300-500 kalori üstüne çık . Bana göre protein ve k.hidrat ihtiyacını normal günlük yemeklerden karşıla , yani o kadar zor bir şey değil . Ama supplement kullanıcam diyosan linkini verdiğin gainer iyi gibi şeker 0 , k.hidrat değeri iyi , protein değeri gayet iyi .
Teşekkür ederim cevapladığın için. :) Karbonhidrat veya protein tozu almayı düşünüyorum. Çünkü öğrenci olduğum için beslenmeme yeteri kadar dikkat edemiyorum, takviye lazım.

Bir de şuna rastladım. Sence hangisi daha iyi olur?
https://www.supplementler.com/urun/hardline-progainer-5000-gr-766

1. sorum için de cevap bekliyorum. Teşekkürler.

Şahsi fikrim gainere verdigin para bosunadir gunluk beslenmenle makrolari tamamlayabilirsin ve karbonhidrat gbi basit ve ucuz birseyi gidalarlada takviye edersin yagsiz kas kutlesi istiyorsan whey protein tozu ve bcaa oneririm seviyene gore ileride kreatin takviyeside yapabilirsin bence kalori hesabini saglikli yapmak istiyorsan bazal metabolizma hizini BMR olcturmen gerekiyor tabi internette de boy kilo ve fiziksel aktivitene gore alman gereken kaloriyi hesaplayan sitelerde var ayrica kaburganda bir egilim varsa bunu karin hareketiyle yuksek ihtimalle duzeltemezsin osteopati belki asimetriyi duzeltebilir

Back
Yukarı