Basketbol ve body beraber olur mu ?

Boy 177 kilo 70.Basketbol takiminda oynuyorum antremanlar sert yorucu ve uzun geciyor.haftada 3 4 gun antreman oluyor.Ama ayni zamanda vucut yapmak istiyorum ikisi bi arada olur mu yoksa.Bodyde hacimlenemezmiyim etkisi olmazmi ?

E tamam o zmn seni yavaşlatabilir hacimlenmek sanırım. kilo filn artacak çünkü haberin olsun bende futbol oynuyordum bek oyuncusuydum yavaşladım yani önceki halim cılız bişeydim hızlıydım şimdi hacimlendim yani yavaşladım kilo arttıkça ondn. Ayrıca 3 4 km koşuyorsun kalori yakıyorsun beslenmen çok iyi olması lazım başarılar :)

Basketbol için atletik olman daha iyi. Ağırlıkları çalış ama body şeklinde değil de, powerlifting gibi çalış. Yoksa, antremanlarda erken yorulursun.

Dostum basketbolu profosyonel şekilde oynamış biri olarak pota altında oynamıyorsan pek hacime gerek yok basketbolda. Hız ve çeviklik daha önemli. Hacim kazanmaktansa fit olmaya çalış daha iyi. Sana en güzel örnek Micheal jordon adam fit ve çevik pota altı oynamıyorsan hacime pek gerek yok. Hangi pozisyonda oynadığını göze olarak vücudunu şekillendir. Bir şütorsen mesela veya guard oynuyorsan kevin durantte iyi bir örnek sana [emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaten voy 177 2 numara shooting guard oynuyorum. Yani bodye gitcek olursam sadece kondisyon gereken seyleri mi yapiyim. Bisiklet koşu uzay yuruyusu gibi bi alet daha vardi ismini unuttum.Bunun gibi kondisyon agirlikli calisip agirliktan uzak mi durayim diyosun ?

Hayır komple uzak durma demiyorum ben basketbolcuyken sadece vucüt ağırlığımız ile kas çalışırdık takım oyunları için en iyisi o . Vücüt ağırlığı ile yapılan antrnmanlar var onları yap bence

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tmm saol taktikler icin :) vucut agirligiyla calismayi dusunuyorum.Bodye gitmeye gerek yok gibi evdede yapilabilir alet gerekmiyorsa diye dusunuyorum ?

Back
Yukarı