Basketbol için Protein Amino önceliği

Ben bu spora başlayalı tam 3 ay 2 gün oldu.Amacım basketbol için fit bi vücut oluşturmak.Yaza kadar kas inşa edicemYaz başında yağ yakımı uygulayacağım.Yaşım 17.Ben aminoasit mi kullanayım yoksa protein tozu mu?Başka konuları gördüm ancak benim amacım kas hacmi değil işlevi yani daha fazla zıplamak,daha hızlı koşmak,çevik olmak vs. umarım anlatabilmişimdir

Şöyle diyebilirim kuzenim voleybolcu boyu 1.96 kilosu 88...Gel dedim bizim salona beraber çalışalım...Ve dedim kilon boyuna göre çok zayıf bana dediği şu oldu eğer kilom ve kas oranım artarsa zıplayamam dolayısıyla bence ne protein ne amino iç fitness yap doğal beslen...

Ama basketbolda farklı olabilir çünkü birçok basketbolcunun body building yaptığı vidyolar var.Örneğin lebron james ve dwight howard kas manyağı adamlardır.Çok değişik antrenman yaparlar.

avatarındaki adam nerdeyse 120 kilo voleybolcular zayıf olabilir çünkü herhangi bir mücadeleye girmiyolar basketbol tam zıttı
protein tozu öncelik olsun antremanlarda da üst ve alt vücut kuvvetini arttıran hareketler bulunmalı örneğin power clean,squat vs..

Evet katlıyorum vücutları konusunda.Bana öncelik amino önerdiler.Protein tozu hacim sağlar dediler ve senin hacme ihtiyacın yok dediler forumdaki bazı üyeler.

kimmiş acaba o forumdaki üyeler
aminoda protein tozuda aynı kapıya çıkar proteinin yapı taşı zaten amino asit
eğer güçlenmek istiyosan karbonhidratı arttırıp patlamalı kuvvet çalışması yapman lazım ama neden kas kütlesini arttırmak istemiyosun anlamadım kolay kolay hantallaşıcak bi kas kütlesi yapılmaz zaten uzun yıllar vermek lazım

Kendimce sporcu supplementlerini önem sırasına göre şöyle sıralayabilirim: 1. Protein, 2. Gainer, 3. Kreatin, 4. Aminoasitler

Son düzenleme:
Söyleyen üyeler var ama isimlerini vermeyeyim. :)
Neyse ben 180cm boy ve 90 kg ım.Kas kazanmak istemiyorum demedim.Sadece creatin vs kullanıp kasları suyla şişirecek şeylerle kas büyümesini istemiyorum.Yanlış ifade etmişim.Özür dilerim

Kilo alma Ve Kas kütlesini Arttırma

Merhaba bir süredir basketbolla ilgileniyorum.Ancak çok zayıfım.Yaşım 17 boy 1.83 kilo 59 iştahımla ilgili bir problemim yok.Sanırım metabolizma biraz hızlı çalışıyor.Ek besin kullanarak düzenli kilo almak ve kas kütlemi de bir yandan arttırmak istiyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılar.

cadocx a katılıyorm.protein tozu zaten amino asitlerden oluşuyor.protein tozundan aldığın proteini aminoasitten almaya kalkarsan servet harcaman gerekir

Back
Yukarı