Barfiks ve Omuz Genişliği

Herkese merhaba sormak istediğim soru şu omuzu mu biraz olsun genişletmek istiyorum bunun için barfiks işe yarar mı yaramazsa hangi hareketleri yapmam lazım yüzme de işe yarayabilir ama şu an havuz kapalı gidemiyorum :/ birde barfiksle kanat kasları çalışıyor diye biliyorum kanat kas gelişimi omuzu geniş gösterir mi? Son olarak barfiksle ellerim dışa dogru mu bakmalı bana doğru mu hangisinde daha çok verim alabilirim? Şimdiden cevap verenlere teşekkürler.

Sana doğru bakarsa barfikste avuçlar biceps çalıştırır.Diğerinde sırt ağırlıkta çalışıyor ve yan kas olarak kol çalışıyor diye biliyorum.Omuz için military press bir numaradır öneririm.Ama barfiks omuzu çalıştırmıyor bence.Eller dar karşıya bakarsa triceps galiba eller geniş karşıya bakar sırt bu wide pull ups diye geçer.Muscle Up hareketi acaba omuz geliştirir mi ki.

bi yerde şınav ile çok sağlam göğüs yapılabileceğini okumuştum doğru mudur doğruysa hangi hareketlerle ne türde şınavlar yani?

Tabi ki şınav ile güzel bir vücut elde edilebilir attığım 2videoyada göz attıysan ordaadamlar Chest olarak geçen günde yani göğüs günlerinde bir çok şınav kombinasyonları giriyorlar.Orda antreman programı olarak verdiği için önerdim sana şınav çeşitleri soruyorsan bol çeşit var , Dar şınav(elmas şınavda aynı sayılır) , normal şınav , omuzlar açık şınav , ayaklar yüksekbir yerdeyken çekilen şınav , plyo şınav(zıplayarak alkış) , tek el şınav , yumruk üstü şınav ve daha bir çok çeşit var.BU hareketleri belli seviyede yapıcak hale geldikden sonra şınav çekerken göğüs bölgenin üstüne gelen kısım yani şınav pozisyonundayken sırtına ağırlık koyarak zorlaştırarak hacim yani kas kütlesinin büyüklüğünü artırabilirsin.Ama düzgün bir antreman programı oluşturman gerek bilgili olman tabi bu bilgin varsa yaparsın yoksa bu videolardakiler bir program koymuş ben onu hazırı uygularsın diye önerdim.

barfiks çekmek arka omuz için çok yararlı, omuzun genişlemesi içinSiR_Arawn arkadaşında söylediği gibi omuz press çok iyi bir hareket. bunun yanında dumbell ile yana açma da omuzun genişlemesine katkı sağlayacak sağlam hareketlerden. ayrıca arnold press denilen omuz hareketi de çok etkilidir tavsiye ederimhttps://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=42614

Peki çalıştıkdan sonra 1 gün aralıklı mı çalışmalıyım?

Çalışma programım basit benim yani tam anlamıyla ağırlık çalışmıyorum denebilir yinede yazayım programımı

1-https://www.youtube.com/watch?v=jrsQH3IPNnQ
2-50 Şınav
3-40 Dumbbell Fly(5 Kglik dumbell ile)
4-40 Dumbbell Press(5 Kglik dumbell ile)
5-40 Hummer Curl(20 sağ 20 sol kol olmak üzere )
6-40 Dumbbell Curl(20 sağ 20 sol kol olmak üzere)

Çalışmam bu kadar biraz zayıf ama gelişim biraz da olsa oluyor gibi

Hergün sabahları çekebildiğim kadar barfiks çekiyorum

Kanat kasları geliştikçe omuzların genişlemez ama üst vücudun genişleyeceği için üçgen vücuda yaklaşırsın... İnsanların en sık yaptığı hata üçgen olmak için omuzun yeterli olduğunu düşünmesidir...

Çalışma programım hakkındakileri söyleyebilir misiniz?

Yaşın gençse omuz genişliğini yüzme ile sağlayabilirsin
Yana açış ve öne preste geniş görünüme yardım eder

Yaşın gençse omuz genişliğini yüzme ile sağlayabilirsin
Yana açış ve öne preste geniş görünüme yardım eder
Yana açış ve öne press hareketleri benim programımda olan hareketler mi birde programım hakkında yorum yaparsanız sevinirm :) yaşım genç yaş 17

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:31 ----------

Kanat kasları geliştikçe omuzların genişlemez ama üst vücudun genişleyeceği için üçgen vücuda yaklaşırsın... İnsanların en sık yaptığı hata üçgen olmak için omuzun yeterli olduğunu düşünmesidir...

Çalışma programım hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?

Back
Yukarı