Barbell Curl ile Cable Curl arasında bir fark var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NzMZR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NzMZR

Üye
Barbell Curl ile Cable Curl arasında bir fark var mı? Etkileri aynımıdır? Arasında bir fark varsa nedir bana bir yardımcı olabilir misiniz?
Bazıları diyor ki cable ile yaparsan kolunu büyütemezsin barbell ile yaparsan kolun daha çok büyür vs. vs.

Cable ile çalışmak istediğin bölgeyi nokta atışı ile çalıştırmayı hedefler, barbell curl gibi gibi serbest ağırlıklar ise çalışma anında koldaki bütün liflerin çalışmaya dahil olmasını sağlar yani antrenmanda ikisini sırasıyla kullanabilirsin. Serbest ağırlık sonrası cable ile devam etmek daha fazla pump ve hedef noktayı çalıştırmanı sağlar tabi bu birçok bölge için de geçerlidir..Başarılar..

barbell serbest olduğu için kolundaki ve vücudundaki çoğu kas lifini çalıştırabiliyorsun fakat negatifleri daha yavaş yapmak koşulu ile cable da ise bir halata bağlı olduğu için daha fazla stres bindirebiliyosun kol kaslarına bir hafta barbell yap bir hafta cable curl

barbellda bilekler ön kol biraz daha devrede gibi.yüksek ağırlıkta ayakta çalışıyosan ister istemez belide sokabilirsin devreye.hatta yüksek ağırlık kaldıracam diye setin yarısını belden fırlatan tipler var.valla cableda iyi pump alıyorum ben.3 set barbell 4 set cable yapıyorum genelde.

Back
Yukarı