Bana göre bi program lütfen (foto ve bilgiler içeride)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cnsnmrt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba evde vg yapmak istiyorum. Haftada sadece pazar, pazartesi, salı, çarşamba perşembe sabah 9a kadar müsaitim. En erken ne zaman kalkmam gerekiyorsa kalkarım.
Elimde;
Yetecek kadar ağırlık
1 düz bar
1 z bar
1 barfiks
2 ayarlanabilir dumbell
1 ayarlanabilir ağırlık ve mekik sehpası

20 yaşındayım 183cm ve 83kg yim. Fotoğrafımı ekledim. (Gerekirse yağ yakıcı ve kas yapıcı kullanabilirim.)
Lütfen güzel bi program hazırlayın bana, çalışmak istiyorum, terimleri biliyorum, çok teşekkürler, neler yapmam gerekiyosa yazın arkadaşlar :oops:

44034583hv9.th.jpg

göğüs
bench press
incline bench press
dumbell flyer
dumbell pluvver

omuz
front dumbell raise
lateral raise

biceps
burbell curls
preacher curls

triceps
tricepspush down
dumbell french

trapez
standing dumbell upright row
veya upright burbell row

sırt
wide griplat pull down

benim programım bu arkadaşım 1 ayda iyi ölçü aldım
programı 2 ye böl 3*8 le başla!
henüz cvp verede yok ztn ben hocada değilim çok tecrübelide değilim kendi programımı siteden bakıp kendim oluşturdum!
sen bunla başla vücudunun reaksiyonuna göre programı siteden araştırıp değiştirebilirsin!

bunlara ilaveten dumbella sağa sola eğiliş ve mekik ilave olarak çalışırsın!
iyi çalışmalar!
unutmaki antremandan önemlisi beslenmedir yağ,şeker,tuz bunları unut;)

Saol dostum bende sana, %100whey öneririm. Yeni başlayanlar için idealmiş, bi araştır sende, ben alıcam

cnsnmrt dedi:
Saol dostum bende sana, %100whey öneririm. Yeni başlayanlar için idealmiş, bi araştır sende, ben alıcam

yeni başlayanlar için ideal olan whey değil önce sağlam bir beslenme programı oluşturmaktır..
bunun için günlük protein alımına (ortalama kilon*2) ve kaliteli karbo alımına (ortalama kilon*4)
dikkat etmelisin..

whey gibi besin desteklerini ise yaptığın beslenme (özellikle protein alımı) yetersiz geliyorsa ve/veya beslenme programını disiplin içersinde uygulayacak ortama ve şartlara sahip değilsen kullanmalısın.. (iş, okul vs..)

bana kalırsa daha ilk günden besin desteği kullanmaya başlayan sporcular bir beslenme disiplini ve sorumluluğu oluşturmakta güçlük çekerler.. bu nedenle bir beslenme disiplini ve bilinci oluşturabilmek adına her ne olursa olsun ilk 3 veya ilk 6 aylık dönemde kaliteli bir beslenme programına sıkı sıkıya uyulması taraftarıyım..

daha sonra ihtiyaca ve istenen performansa göre (gelişen vücudun besin isteği artacağından bu isteği artık kaliteli bir beslenme programıyla bile sağlamak güçleşince) yine mümkün mertebe beslenme programına uyulmaya çalışılarak beslenme takviyeleriyle yönelinebilir..

bonatschi dedi:
cnsnmrt dedi:

yeni başlayanlar için ideal olan whey değil önce sağlam bir beslenme programı oluşturmaktır..
bunun için günlük protein alımına (ortalama kilon*2) ve kaliteli karbo alımına (ortalama kilon*4)
dikkat etmelisin..

whey gibi besin desteklerini ise yaptığın beslenme (özellikle protein alımı) yetersiz geliyorsa ve/veya beslenme programını disiplin içersinde uygulayacak ortama ve şartlara sahip değilsen kullanmalısın.. (iş, okul vs..)

bana kalırsa daha ilk günden besin desteği kullanmaya başlayan sporcular bir beslenme disiplini ve sorumluluğu oluşturmakta güçlük çekerler.. bu nedenle bir beslenme disiplini ve bilinci oluşturabilmek adına her ne olursa olsun ilk 3 veya ilk 6 aylık dönemde kaliteli bir beslenme programına sıkı sıkıya uyulması taraftarıyım..

daha sonra ihtiyaca ve istenen performansa göre (gelişen vücudun besin isteği artacağından bu isteği artık kaliteli bir beslenme programıyla bile sağlamak güçleşince) yine mümkün mertebe beslenme programına uyulmaya çalışılarak beslenme takviyeleriyle yönelinebilir..

Haklısın evet fakat hiç iyi beslenemiyorum ben, öğrenciyim işte evim yok, o yüzden bunu almalıyım diye düşündüm.

Back
Yukarı