Balik Kebabi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Nassim tarafından 23 Nisan 2005 başlatılmıştır.

  1. Nassim
    Offline

    Nassim Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    218
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Danmark
    BALIK KEBABI


    Malzemeler:

    1 kg beyaz etli balik
    4 adet sogan
    2 adet limonun suyu
    bir tutam kirmizi pul biber
    2 çay kasigi kimyon
    1 çorba kasigi domates salçasi
    2 adet defne yapragi
    20 adet kiraz domates
    5 adet ortaboy kabak
    4 çorba kasigi zeytinyagi
    tuz-karabiber

    Yapilisi:

    Sogani robotta ezip, limon suyu, pul biber, salça, kimyon, kiyilmis defne yapragi ve zeytinyagi ilave edin. Balik etlerini orta boy dograyip,sosa ilave edin ve 1 saat buzdolabinda dinlendirin.
    Domateslerin saplarini çikarip, kabaklari ince dilimleyin. Kabak,domates ve balik parçalarini degisimli olarak sise dizin.250 C ye ayarlanmis firinda 10-15 dakika pisirin. Dilerseniz sisleri sik sik çevirerek izgarada da pisirebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş