bady günlerimi yüksek protein alıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba benim kafama takılan bir soru var. protein için ton balığı,tavuk vs.. alıyoruz ya. bunu hergünmü yiyoruz örneğin ton balığını.yoksa bady yaptığımız günlermi?

hergün yiyilcek kilo başına en az 2 gr en fazla 3 gr almalısın protein karbonhidrat ise 4-4.5 kat almalısın kilo başına

protein kilonun 1,5 katı,,,karbo ise ..2,5-3 katı yerli olacaktır...idman yaptığın sürece haftanın hergünü yemelisin..

şöyle bir mantık yürüt ; örn ; cumartesi pazar idmannın yok...ve senin bu günlerde aldığın protein ve karbonhidrat sana pazartesi günü var olan idmanında katkı sağlayacaktır ,,ağırlığa daha kolay basıcaksın v.s v.s..kısacası yediklerin sana antrenmanda performans verecektir ve gelişmeni sağlayacaktır...

ben off daylerdede alıyorum ancak bu 5 günlük kurbanbayramı tatilinde salonlar kapalı olduğu için protein alımımı azalttım ve misafirlerin ısrarlarıyla tatlı tükettim baya. :D kısaca bu bayram bana yaramadı ama vücut dinlenmesi açısından iyi oldu belkide

protein kilonun 1,5 katı,,,karbo ise ..2,5-3 katı yerli olacaktır...idman yaptığın sürece haftanın hergünü yemelisin..

şöyle bir mantık yürüt ; örn ; cumartesi pazar idmannın yok...ve senin bu günlerde aldığın protein ve karbonhidrat sana pazartesi günü var olan idmanında katkı sağlayacaktır ,,ağırlığa daha kolay basıcaksın v.s v.s..kısacası yediklerin sana antrenmanda performans verecektir ve gelişmeni sağlayacaktır...

demircan benim bildiğim kadarıyla karb. fazla alırsan enerji depolamaz yağ olarak depolanır gün içinde o enerjiyi harcaman lazım diye biliyorum

demircan benim bildiğim kadarıyla karb. fazla alırsan enerji depolamaz yağ olarak depolanır gün içinde o enerjiyi harcaman lazım diye biliyorum

evet haklısın...dengelemesi lazım..sanırım onuda biliyordur o yüzden yazmadım..yoksa haklısın...idmandan önce alsa sorun yok ama off günlerde evet fazlası zarar...

Peki idman günlerinde hacim için ben yaklaşık 3000 kalori alıyorum(dengeli protein-karb alımı ile) off günlerde olabildiğince karbonu azaltıp proteine yükleniyorum ama aldığım kalori sayısı az oluyor. Off günlerde beslenme ne olmalı?

Şimdi alınamsı gereken miktardanki protein ve karbonhidratı of günlerde alınması yanlışmı ? Üstad

hayır alınmaya devam edılmelıdır . belkı az karbo dusurulebılır

Peki idman günlerinde hacim için ben yaklaşık 3000 kalori alıyorum(dengeli protein-karb alımı ile) off günlerde olabildiğince karbonu azaltıp proteine yükleniyorum ama aldığım kalori sayısı az oluyor. Off günlerde beslenme ne olmalı?

bır yanlıslık yk . dalgalı karbo alımı m&f da onerılen bırsey

proteın alımı aynı olmalıdır ama ıstenırse yag ve karbo az bır mıktar dusurulebılır

500-700kcal ye kadar dusebılır tı yuksek kalrı alımlarında yoksa 2000kcal alııyorsa bunu asagı cekmenın anlamı yok

hayır alınmaya devam edılmelıdır . belkı az karbo dusurulebılır

bır yanlıslık yk . dalgalı karbo alımı m&f da onerılen bırsey

proteın alımı aynı olmalıdır ama ıstenırse yag ve karbo az bır mıktar dusurulebılır

500-700kcal ye kadar dusebılır tı yuksek kalrı alımlarında yoksa 2000kcal alııyorsa bunu asagı cekmenın anlamı yok

Beklediğim cevap...yani b u şekilde aynen devam etmemiz gerekli..deidğin gibi sadece karbo da indirime gitmemiz yerinde oplur...
teşekkürler...

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır

Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link :https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı