protein kilonun 1,5 katı,,,karbo ise ..2,5-3 katı yerli olacaktır...idman yaptığın sürece haftanın hergünü yemelisin..
şöyle bir mantık yürüt ; örn ; cumartesi pazar idmannın yok...ve senin bu günlerde aldığın protein ve karbonhidrat sana pazartesi günü var olan idmanında katkı sağlayacaktır ,,ağırlığa daha kolay basıcaksın v.s v.s..kısacası yediklerin sana antrenmanda performans verecektir ve gelişmeni sağlayacaktır...
demircan benim bildiğim kadarıyla karb. fazla alırsan enerji depolamaz yağ olarak depolanır gün içinde o enerjiyi harcaman lazım diye biliyorum
demircan benim bildiğim kadarıyla karb. fazla alırsan enerji depolamaz yağ olarak depolanır gün içinde o enerjiyi harcaman lazım diye biliyorum
fazla alınan her kalorı yag olarak depolanır karbonıdrata ozel bır durum degıl bu proteın ve yagdada aynıdır
Şimdi alınamsı gereken miktardanki protein ve karbonhidratı of günlerde alınması yanlışmı ? Üstad
Peki idman günlerinde hacim için ben yaklaşık 3000 kalori alıyorum(dengeli protein-karb alımı ile) off günlerde olabildiğince karbonu azaltıp proteine yükleniyorum ama aldığım kalori sayısı az oluyor. Off günlerde beslenme ne olmalı?
hayır alınmaya devam edılmelıdır . belkı az karbo dusurulebılır
bır yanlıslık yk . dalgalı karbo alımı m&f da onerılen bırsey
proteın alımı aynı olmalıdır ama ıstenırse yag ve karbo az bır mıktar dusurulebılır
500-700kcal ye kadar dusebılır tı yuksek kalrı alımlarında yoksa 2000kcal alııyorsa bunu asagı cekmenın anlamı yok