BADEMLİ VE PİRİNÇLİ TAVUK SALATASI

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 7 Nisan 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    Malzemeler:

    250 gr. Amerikan pirinci
    100 gr. taze üzüm
    250 gr. arpacık soğan
    200 gr. badem
    500 gr. tavuk göğsü
    Tuz
    Karabiber
    Marul yaprakları
    Sos için;
    ½ kg. süt
    200 gr. mantar
    Tereyağı

    Hazırlanışı:

    Amerikan pirincini haşlayıp bir kaba alın. Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun.
    Diğer tarafta arpacık soğanların da kabuğunu soyun. Tavuğu ızgara olarak hazırlayın.
    Sos için:
    Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içinde soğanı soteleyin. Mantarı ilave edip 2-3 dakika çevirin. Bu karışıma süt ve hazır kremayı ilave edin. Son olarak pirinç, badem, üzüm, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
    Servis tabağına yeşil marul yapraklarını dizin. Önceden hazırladığınız ızgara tavukları yerleştirin. Son olarak pirinçli mantarlı sosu ilave ederek sıcak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş