1.sert olması zayıflığından dolayı, eline yağ gelmiyo o yüzden sert.
2.güçlü olmak ve kaslı olmak farklı. ki.. basketçiysen güçlü olacaksın zaten.
3.yukarda demiş biri de, onun dediğinin aksine squatını ve deadliftini arttırırsan tabi sıçraman artar. ve tabiki sırt kaslarının da yükselme pozisyonunu desteklemesi için güçlü olması gerekir. kendi kilonda 16-20 minumum barfiks çekebilmelisin ilk önce.
4. Sıçramak ve atletik performans için en önemli 3 şeyi söyle deseler strecthing ve esneklik derim. kalça, bilek ya da sırtın darsa (boyut olarak dar değil, amerikalılar tight diyor buna ama türkçesi ne bilmiyorum) zıplama yeteneğin büyük ölçüde azalır; istediğin kadar güçlü olsan bile strecth ! örneğin benim bileklerim kaslarım dardı, duvara topuğumu kaldırmadan dizlerimi değdirerek bu sorunu bana antranörüm aştırmıştı.
5. pylometrics. ağırlığa nazaran zıplama , uzun atlama, hızlı koşma gibi aktiviteler hızlı kavrama kaslarıyla alakalı (fast twitch muscles) Driller , engelli atlamalar, box jumplar, ip atlamalar bu kasları ağırlık antremanından daha iyi geliştirir. yani hayatında hiç ağırlık çalışmayan ama deli gibi drill yapan , ip atlayan bir zenci doğum günü pastasındaki mumları pota hizasında üfleyebiliyor.
6. yağ/ kas oranı. %15 yağ oranından yüksek kişilerde atletik performans beklemek zordur. fakat kas oranı az olanın da. 1.93 boya en az 85 kg olmalısın . bu konuyu dert etme ama yaşın ilerledikçe spora devam edersen ortalama bir antremanla bile kas kazanıcaksın.
leg extantion ve leg curl gibi hareketlerinde zaman kaybetme, güç için fonksiyonsuz hareketler..
kolay gelsin iyi çalışmalar,