Bacak inceltmek için tam olarak hangi aletlerle ve ağırlıkla çalışmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. 16 yaşında spora başladım fakat yağ oranımı azaltmak içindi ve sadece kardiyo yapıyordum. Şuanda 167 boyunda ve 55 kiloyum. Ondan sonra 2yıldır düzensiz şekilde yaptım fakat şimdi tekrar başladım ve bir buçuk aydır düzenli gidiyorum. Ben biraz kilo vermek ve özellikle üst ve alt bacak bölgemi biraz daha inceltmek istiyorum. Şuanda genelde 30 dakika kardiyo (20 dakikası koşu bandı 10 dakikası bisiklet) ile başlayarak düşük ağırlık çok tekrarla bacak çalışıyorum ardından squat ve bazı bacak haraketlerini yapıp 10 dakika daha bisiklet yapıp bitiriyorum. Neler ekleyip neler çıkartabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kıbrısta öğrenciyim burada en iyi salona gitsem bile bu konuda bilinçli birini tam anlamıyla bulabilmiş değilim.

En önemlisi beslenme tabi ki.Kalori açığı oluşturarak böyle devam edersen zaten yeni başladığın için yağ yakarken kas olarakta geliştiğini görürsün.Ben senin yerinde olsam önce ağırlık çalışır sonra kardiyo yapardım :D Kardiyoyu da bilmiyorum ağır mı gelir ama zamanım önemli diyorsan hit tercih ederdim ben gün boyunca yağ yakımının devam etmesi için falan :D

Kalori takibi yapmak,kardiyolarla birlikte compound egzersizleri antreman programına dahil etmek,tek bir bölgeye odaklanmayıp vücunun tamamı ile aynı oranda ve orantıda ilgilenmek,temiz beslenmek(protein ağırlıklı,düşük karbonhidratlı fakat 0 karbonhidrat değil,kaliteli yağlarla birlikte bu beslenmeyi desteklemek)...Bu sıraladıklarım bana göre yağ oranının düşmesi ve vücudun sıkılaşması için önemlidir.Kardiyo mevzusunda ise high intensity interval training(HIIT) veya düşük tempoda uzun kardiyolar.Kardiyo işi sizin zamanınıza ve hevesinize bağlı bir durum.Son zamanlarda HIIT popüler ve üzerine güzel bilimsel araştırmalar var daha çok yağ yakımı sağladığı için.Özetle Temiz beslenmek,düzenli antreman yapmak,compound egzersizler+cardio ile sonuç almanız muhtemel.İyi sporlar...

Bacak inceltmek, bel inceltmek gibi bir sürü şey de yağ yakımı gereklidir yağ yakmak için uğraşıp düzenli kardiyo yaparsanız beslenmeyle birlikte sonuç alırsınız.

Back
Yukarı