Bacak idmanı - Yardım -

Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttigim gibi bacak idmanları hakkında soru sorucam
ben bacak çalışırken leg press vb.hareketlerde bacaklarımı tek tek çalıştırıyorum sizce bu mantıklımı yoksa yanlışmı yapıyorum

Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttigim gibi bacak idmanları hakkında soru sorucam
ben bacak çalışırken leg press vb.hareketlerde bacaklarımı tek tek çalıştırıyorum sizce bu mantıklımı yoksa yanlışmı yapıyorum
İkisini birden çalıştırmaktan daha mantıklı. İlk olarak bir kuvvet ve hacim dengesizliğini önlemiş olursun. Bir çok insanın bilmediği diğer şey ise tek uzuvunla daha ağır kaldırırsın. Örneğin iki bacağınla 120kg yapıyorsan bir tanesiyle 62-63 yapabilirsin ki bu da kasa daha fazla uyarı demek. Bende leg curlü tek bacak yapıyorum. İki bacak ağırlığım 90lb ama tek bacakla 50lb girebiliyorum. Ama squat veya deadliftte yüksek ağırlıklarda tek bacak girebilme şansım yok. Böyle devam et. Leg press yapsaydım tek bacak girerdim.

8-9 aydır yapıyorum zaten bu sporu hareketlerin çoğuna alışık vücudum bence bu mantıksal bişi nasıl tek el bech te 50 basamayıp 2 el 100 basmak gibi

Back
Yukarı