Bacak çalışamıyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SaintMTF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Beyler evde dumbella çalışma programını yapıyorum. Bacak çalışırken kalp atışların çok hızlanıyor. Yarıda kesmek zorumda kalıyorum. Bacaklarımda aşırı derecede ısınma oluyor. Bu kalp hızlanmasının nedeni nedir?

Bacaklarin aliskin olmadigi icindir bence. Ben de ilk squat yapmaya basladigimda, hep kalp atislarim cok hizlanir ve basim donerdi, sanki bayilcak gibi olurdum cunku o zamana kadar adam gibi bacak hic calismamistim. Su an cok daha agir girmeme ragmen hic bir sikinti yok. Tabiki kalp atislarim hala hizlaniyor ve hic bir harekette olmadigi kadar terliyorum. Bu durum en cok squat ve deadlift te oluyor. Artik farkina vardimki bu hareketleri yapinca vucudumun gercekten calistigini ve guclendigini hissediyorum. Ozetle bacak calismaya devam et, vok yoruluyorsan agirlik ya da tekrar sayisini dusur, zamanla arttirirsin.

bacakta hangi egzersizleri uyguluyorsun belirtmemişsin ama squat, deadlift gibi egzersizler vücudun büyük bölümünü baskı altına aldığı için sporcuyu daha çok zorlar ve bu da kalp atım hızını yükseltir. ancak bu durum ağır kilolarda ya da hızlı yapılan ve çok tekrarlı, kısa dinlenme süreli çalışmalarda görülür.

hafif kiloyla normal tempoda yapmana rağmen kalbini aşırı zorladığını düşünüyorsan doktora görünmende fayda olabilir.

demekki kalp atışların belirli bir seviyeye çıkmadan hareket yapıyorsun
öncelikle ısınma hareketlerini mutlaka yap sonra esneme germe sonra antreman yapmalsın
bacak hareketleri kalbi en zorlayan hareketlerdir
bb yapmadan önce doktor kontrolünden geçerek sağlık açısından bir engel olup olmadığınıda araştırmalısın

Çok tekrarlı Squat yaptığımda mesela 60-70 ağırlıksız bunu yaşıyordum.Ama diğer bacak hareketleri pek böyle bir zorlama yapmıyordu.Hafif program ile başla squatta her insanda oluyor o konuda problemin olmasın çok tekrarda.Antremanını biraz hafifle , indirgeyerek ilerle.

Back
Yukarı