Başlayalı 2 ay oldu ve bazı sorularım var?

Merhaba arkadaşlar,

Ben 17 yaşındayım(birkaç gün sonra 18 olacağım), 1.81 boya sahibim.

Bundan tam 2 ay önce 53 kiloydum, şu an ise 62 kiloyum.
Çok hızlı kilo aldığımı düşünmekteyim, ama öyle yağlı bir vücudum da yok. Beslenmemi size anlatayım;
1-) Sabah ve akşam olmak üzere gainer kullanıyorum.
2-) Günlük 1 tabak bebek bisküvisi yiyorum.
3-) Her gün 3-4 öğün yemek yiyorum.
4-) Sabah kahvaltım her gün sabit olarak şöyle oluyor; 3 yumurta, 1 dilim beyaz peynir ve sütlü ballı 1 kase yulaf tüketiyorum.
5-) Günlük 1 muz yiyorum.
6-) Ve son olarak yatmadan önce bir bardak süt içiyorum. (Günlükte 3-4 litre gibi bir su içiyorum)

Şimdi ben yanlış mı yapıyorum? Spordan sonra da 6 yumurta beyazı ve 200 ml süt içiyorum. Bazende tavuk göğüsü yiyorum, duruma göre değişiyor.
Ben çok fazla şey mi yiyorum? Bunu cevaplarsanız gerçekten çok mutlu olacağım? Çok hızlı kilo aldığım için korkuyorum...

Birde başlangıç ve 15 gün önceki ölçülerimi yazayım. Onlar da şöyle;
BAŞLANGIÇ
Kilo: 53
Kol: 25,3
Omuz: 100
Göğüs: 83
Bel: 73
Bacak: 45
15 GÜN ÖNCEKİ ÖLÇÜLER(kilo şuan ki kilomdur)
Kilo: 62
Kol: 28,2
Omuz: 104
Göğüs: 90
Bel: 79
Bacak: 50

Sizce başlangıç ve 45. günüm arasında nasıl bir gelişim var? Kilo artışımı yukarıda belirttim. Değerli düşüncelerinizi beklemekteyim, gerçekten çok acemiyim. Yardımınıza ihtiyacım var.

bende başlayalı 2 ay oldu 1.80 57 kg idim şu anda 57 kg im fakat yağ oranım azaldı %13 tü %12 ye indi yani bi nevi yağ verip kas aldım galiba clean bulk yaptım +200 kcal ekleyerek seninki sanki diry bulk olmuş yağ oranını ölçmeni ve haftada 200 grm dan fazla almamanı tavsiye ederim çünkü 1 ayda 5 kg de alabilirsin fakat ne kadar kas olur onu bilemiyorum

bende başlayalı 2 ay oldu 1.80 57 kg idim şu anda 57 kg im fakat yağ oranım azaldı %13 tü %12 ye indi yani bi nevi yağ verip kas aldım galiba clean bulk yaptım +200 kcal ekleyerek seninki sanki diry bulk olmuş yağ oranını ölçmeni ve haftada 200 grm dan fazla almamanı tavsiye ederim çünkü 1 ayda 5 kg de alabilirsin fakat ne kadar kas olur onu bilemiyorum
Yağ oranı ölçen bir cihazda 1 hafta kadar önce ölçtürdüm, ne kadar doğru bilmiyorum ama 9.7 demişti.

İlk olarak buradan https://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm günlük kalori ihtiyacını ölç.
Sonra fatscreet gibi bir uygulamadan günlük tükettiğin kaloriye bak.
Kilo almak istiyorsan tavsiyem yavaş yavaş kilo alman olur bu şekilde daha az yağlanıp daha çok kas yapabilirsin bunun için günlük alman gereken kalorinin 250-300 kalori üstüne çık.
Bu hesaplamaları yaptığında günlük kalorinin çok üstünde kalori alıyorsan hızlı kilo alacağın ve yağlanacağın anlamına gelir.

Bi anda kilo alman normal kardeşim mesela ben başlarken 69 kiloydum ilk 4 ayda 71 kiloya çıktım ama 5. ve 6. aydan sonra bi andan 78 kiloya kadar çıkmıştım.

Back
Yukarı