troublemaker
Üye
Selamlar...
Yaşım 19 fitness'a yazılmayı düşünüyorum ama önceden biraz kendim çalışmak istiyorum dumbell ile sonrasında fitness'a gideceğim. Öncelikle eskiden aldığım bi dumble vardı 3 kiloluk verim alabilmek için çok tekrar gerektiriyordu bu da sıkıcıydı açıkçası.(Bir harekette 100 tekrar ve fazlası sıkar haliyle
) Sonrasında 20 kg ayarlanabilir dumbell set aldım. 6 kiloyla başladım buna da 15-20 tekrar arası yapabiliyorum daha da gidebilirim aslında ama cok da zorlamak istemiyorum. Neyse dün çalışırken normal seviyede zorladım kendimi aşırıya kaçmadan ama bugün bi ağrı var tekrar çalışırsam faydadan cok zararı olacağını hissediyorum bu konuda yanılıyor muyum? Dünki çalışmadan sonra kollarımı 180 derece değil de 150 derece açabiliyordum ağrım da yoktu. bugün tam açınca bi ağrı oluyor hafiften. Haftada 6 gün 3 hareketi 3 er sette 15-20 tekrar yapmayı düşünüyorum. Sayı iyi midir? Hareket sayısını arttırsam fena olmaz diyorum ama çok mu gelir sonra? Durum bu şimdi sorularıma geçeyim
1-Bu kas ağrısıyla çalışmaya devam mı etmeli etmemeli mi?
2-Öncelik olarak kol,göğüs,omuz geliştirmek istiyorum. Hangi hareketleri yapmalıyım? Kaçar set kaç tekrar? Kaç kilo?
3-Bir çalışma da kaç hareket yapmalıyım? Şu an 3 farklı hareketi 3 set yapıyorum hareket sayısı artsa fena olmaz diyorum ama sonra ağır gelmesin.
Saygılar sevgiler yorumlarınızı bekliyorum...
Yaşım 19 fitness'a yazılmayı düşünüyorum ama önceden biraz kendim çalışmak istiyorum dumbell ile sonrasında fitness'a gideceğim. Öncelikle eskiden aldığım bi dumble vardı 3 kiloluk verim alabilmek için çok tekrar gerektiriyordu bu da sıkıcıydı açıkçası.(Bir harekette 100 tekrar ve fazlası sıkar haliyle

1-Bu kas ağrısıyla çalışmaya devam mı etmeli etmemeli mi?
2-Öncelik olarak kol,göğüs,omuz geliştirmek istiyorum. Hangi hareketleri yapmalıyım? Kaçar set kaç tekrar? Kaç kilo?
3-Bir çalışma da kaç hareket yapmalıyım? Şu an 3 farklı hareketi 3 set yapıyorum hareket sayısı artsa fena olmaz diyorum ama sonra ağır gelmesin.
Saygılar sevgiler yorumlarınızı bekliyorum...