Başlamak istiyorum ama yardımınıza ihtiyacım var

merhabalar. 19 yasında 161 boyunda ve 42 kgyim. vucudum oldukca zayıf ve sağlıksız, omuz kaslarım aşırı zayıf olduğundan ve masabasında cok fazla oturdugumdan hafif bir kamburlugum var. gayet normal ölçülerde yemek yememe rağmen kilo alamıyorum. bunun için ve kamburluk meselesi icin doktora gideceğim (eğer bir sıkıntı varsa konuyu güncellerim)

açıkcası nereden başlayacağımı bilemiyorum. 1.5 2 km yürüyüp eve gelip ısındıktan sonra nike training'den hazırladıgım programı yapmak vardı kafamda. 1 hafta denedım. 15 dklıkları yapabılmeme rağmen 30 dklık bazı antrenmanlarda hemen kıpkırmızı kesiliyorum ve yapamıyorum.

aşırı şekerli ve sağlıksız düzeyde beslendiğimden yağ oranımın yüksek oldugunu tahmin ediyorum. sigarayı bıraktım.

kendimi değiştirmek istiyorum ve okulumun baslamasına 2 ay var bu sureyi verimli değerlendirmek istiyorum. yol gosterebilirseniz cok cok mutlu olurum.

Beslenme alışkanlığını değiştirmen lazım bende senin gibiydim 92 kg'ydim inan 70-130 aralığında olması gereken kötü kolesterolum 141 çıkıyordu a101 bim vs. poşet poşet taşıyordum beslenme alışkanlığımı tamamen değiştirdim her gün yumurta, yulaf ezmesi, meyve, yeşil sebzeler yemeye başladım hiç yemedeğim ıspanak, pırasa vs. artık hayatımda yerini aldı 2,5 aydır yediğim en şekerli şey cicibebedir. Şu an kan değerelrim ve hormon değerlerim fevkalade 83 kg'im.. eğer böyle beslenmeye devam edersen şeker hastası olursun erken yaşta.. Beyaz ekmek, hamur işi, aşırı şekerli gıdalardan oldukça uzak durmaya çalış arada kaçamaklar yapabilirsin tabiki ben çayı bile yeşil çay içiyorum ekmeği tam buğday kepek vs. yiyorum artık herşey senin elinde kötü beslenme de sigarayla aynı etkiyi yaratır sigarayı bıraktıysan onuda bırakabilirsin ben böyle düşünüyorum :) Ayrıca koşu, yürüyüş yerine bence ağırlığa girmelisin ki kasların hacimlendikçe hem görüntü olarak yapılanırsın hemde kendine güvenin artar gücün artar çevikliğin artar sadece bırakma beslenmeyide idmanıda asla bırakma haftada ayıracağın en fazla 7-8 saat bu spora

Kamburluğun esas sebebi eğik durmak ya da masa başında çok oturmak değildir. Sırt kaslarının zayıf olması kamburluğa sebep olur. Yaşınız genç olduğundan kamburluğunuzun ilermelemiş olması aşikar. Yeterli ölçüde sırt antermanıyla bu durum düzeltilir. Kalp, solunum yolu, tansiyon vb. rahatsızlığınızın olmadığını kabul ederek erken yorulmanızı 2 sebebe bağlıyorum. İlk sebep vücudunuzda yeterli miktarda enerji deposunun olmaması. Vucut enerjiyi ihtiyaç duyduğunda glikoz, karbonhidrat, yağ, protein şeklinde harcamaya başlar. Protein yakmaya başladığınızda çok yorgun düşersiniz. Zaten yağsız bir bedeniniz varmış, bu nedenle karbonhidrat eksikliğiniz olduğunu düşünüyorum. Diğer sebep ise kendinize göre ağır bir çalışma programı uygulamak. Nike trainingten nasıl bir program hazırladığınızı bilmiyorum, ama tarif ettiğiniz gibiyseniz bir çok program size ağır gelebilir.
Öncelikle beslenmenizi düzenlemelisiniz. Normal besleniyorum demişsiniz, ama bu neye göre normal? Günde 160-200 gram arası karbonhidrat almalısınız. Karbonhidrat alımı kolaydır, şanslısınız. Beyaz ekmek, pilav, makarna aklıma ilk gelenler. Düzgün beslendiğinize emin olduktan sonra fitness yapabilirsiniz. 2 ay sizin durumunuz için yeterli bir süre.

Back
Yukarı