B Vitamini

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hknn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eczaci tabi solgar onerir :) 24 TL :) Benexol kullananlar memnun ha ben veririm para kafam rahat olur mantigindaysan Solgar tabi ki.

Başka bir eczacı da ikisi de aynı işi görür Solgar'a o kadar para verme ithal olduğu için pahalı demişti :D İnsan düşünmüyor değil hani ucuz etin yahnisi yavan olur gibisinden.Biri 4 diğeri 24 TL :)

---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:14 ----------

brhmcr iki ilacın da içeriklini yazayım tekrar.

Solgar B-Complex

Her bitkisel kapsülde ;
İnositol 50 mg
Pantotenik asit (d-Ca pantotenat) 50 mg
B-3 Vitamini (niasinamid) 50 mg
B-2 Vitamini (riboflavin) 50 mg
B-1 Vitamini (tiamin mononitrat) 50 mg
B-6 Vitamini (pridoksin HCl) 25 mg
B-12 Vitamini (kobalamin) 50 mcg
Kolin (bitartarat) 21 mg
Biotin 0,05 mg
Folik asit 400 mcg

------------------------------

Benexol

B1 , B6 , B12 vitamini

Solgar'da öyle bir teferruatlı yazmış ki işte benim gibi bilmeyen insanlar aa içeriği çok sağlam diyebiliyor.

Bence ortalama bi multivitamin ürünü ihtiyacları karşılar..
Alınabiliyosa anaviteyi önerirm fiyatı şu sıralar oldukça ucuzladı b vitamini bakımında da zengin...

Letsev 2 gramdan bahsediyoruz, asim miktarini ben hastalandigimda bile 2 gram C vitamini almiyorum. Bu risk asiri dozlar icin gecerli. Korkuya , telasa gerek yok. Orda belirtildigi gibi komplex b vitaminleri is gorecektir.

hayır 6 ay süreyle 100mg günlük dozda toksit etki yapıyor. ayrıca günlük yiyeceklerdende bu vitaminleri aldığımızı varsayarsak hergün kullanmak için daha düşük dozlar bence daha iyi. kardeşim için doktorun tavsiye etiği bir ilaçtı depresyon için.

Multivitamin olarak Pharmaton mevcut elimde fakat kilo aldırıyor o yüzden multivitaminlere pek yanaşmak istemiyorum.

ben BİG 50 kullanıyorum haftada 1 tane at gnc den aldım tavsiye ederim...tüm b vitaminleri var.. halsizliğin varsa önce tahili yaptır hemoglobinini ölçtür derim iyi çıkarsa sorun yok düşükse demir takviyesi+ b vitaminleri ok

Bende benexol kullanıyorum, aslına bakarsanız B12 vitaminini yiyeceklerden temin etmek sanıldığı gibi kolay değil.
B12 eksikliği ciddi sorunlara neden olabiliyor.
Ayrıca B vitamibi aminoasitlerin hızlı bir şekilde kana karışmasınıda sağlıyormuş. Kaynağım yok ama eski ve tecrübeli bir hocam protein tozuyla beraber B vitamini almamı önermişti.
Sonradan bu alışkanlığımı terkettim ama kullanırken bir zararını görmedim. Ha faydasını gördünmü derseniz onuda bilmiyorum.

Back
Yukarı