Bırakan İnsan Dönünce Ne Yapmalı?

Merhaba arkadaşlar, 1 yıl aralıksız devam ettiğim body building'i maalesef LYS dolayısıyla 6 ay bırakmak zorunda kaldım.

%16 olan yağ oranım şuan %24 maalesef. Bugün salona gidip antrenmanlara tekrar başlayacağım önerileriniz nedir?

Program olarak nasıl bir yol izlemeliyim,
kardiyo ile mi başlamalıyım demeyeceğim çünkü ağırlık + kardio birlikte yapılması gerektiğini düşünüyorum, yanlışsam düzeltirsiniz.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler..

Fullbody program uygulayıp set aralarını kısa tutarsan (30-40sn) ve süpersetlere yer verirsen daha çok kalori yakarsın bu da yağ yakmanı kolaylaştırır. Böyle yaptığın için antrenmanın kısa sürecektir. Böylece ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapman çok vaktini almayacak be yağ yakımını tetikleyecek.

İlginiz için teşekkürler, yalnız dizlerimde menisküs yırtılması var maalesef squat yapamam, diğer hareketler de bir sıkıntı vermez değil mi?

bence eski programlarını uygulayabilirsin. zaten vücut kendini hemen adepte ediyor. ağırlıklarında ciddi düşüş olur. ama kısa zamanda toplarsın. belki birkaç hafta fullbody yapabilirsin.

Full body ile 12-15 tekrar aralığını öneririm. Ben bu şekilde daha çabuk adapte olabildiğimi farkettim. Yüksek ağırlıklı tekrarlar olmadığı için eklemler ve kaslar ani şok etkisi yaşamıyor fakat yüksek tekrar aralıkları ile kas liflerindeki yırtılmaları tepede tutarken eklemleri nispeten korumuş oluyoruz sanırım. Birer hareket ile kasları tamamen tüketmeden tüm vücudu çalıştırmış oluyoruz. Haftada 3 gün çalışsan, ooh tertemiz.

Full body ile 12-15 tekrar aralığını öneririm. Ben bu şekilde daha çabuk adapte olabildiğimi farkettim. Yüksek ağırlıklı tekrarlar olmadığı için eklemler ve kaslar ani şok etkisi yaşamıyor fakat yüksek tekrar aralıkları ile kas liflerindeki yırtılmaları tepede tutarken eklemleri nispeten korumuş oluyoruz sanırım. Birer hareket ile kasları tamamen tüketmeden tüm vücudu çalıştırmış oluyoruz. Haftada 3 gün çalışsan, ooh tertemiz.
Eklemlere daha da zararı olmasın? Ne kadar süre uyguladınız bu dediğinizi? Mantıklı geldi 1-2 hafta full body yapacağım.

Şöyle düşün, uzun süredir çalışmamış vücuda 120 kg squat yükleyince çat çat atacak dizler, çünkü kaslar ağırlığı karşılayamadığı için geri kalan kemik kıkırdak ekleme iyice yük binecek. 70 kg ile başladığın squatta ise kaslar karşıladığı için eklemler çok zorlanmayacak, çok tekrar ile hem yıkıma uğratmış olacaksın hem de kan pompalamış olacaksın. Tek bölge çalışmadığın için daha ilk günden tüketip sosyal hayatta da kendini zor durumda bırakmayacaksın. Sende çalışır mı bilmiyorum, ben verim aldım bu yöntemden. Ara vermeden önce full body mantığına yakın bir çalışma şeklim vardı zaten. Şimdi split takılıyorum o ayrı tabi.

Back
Yukarı