BİLEKLERİN PUMP OLMASI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karhant
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hepinize merhaba arkadaşlar. Spora başlayalı 13 ay oldu ve bazı hareketleri yaparken bileklerim aşırı pump oluyor ve dumbell tutamıyorum artık. Bunun nedeni nedir ?
PUMP olan hareketler :
lat pull down
incline dumbell press
dumbell fly
seated cable row
gibi hareketlerde bileklerim aşırı pump oluyor ve dediğim gibi hareketten yeterli verim alamıyorum 2 3 tekrar daha çıkarabilecek gücüm varken bilek ağrısından basamıyorum

Bilek dedigin yer umarim forearm kismi degildir eger ora ise dedigin hareketlerde forearm fazlasiyla calisir hareketi doğru kilo ve formda yapmaya ozen goster
Direk bilek kemigi pump olamaz cunku bilek adi ustunde kemiktir orada herhangi calisan bir kas grubu yok sirf bu yuzdende bilegini kalinlastirma diye bir sey yok

Bilek dedigin yer umarim forearm kismi degildir eger ora ise dedigin hareketlerde forearm fazlasiyla calisir hareketi doğru kilo ve formda yapmaya ozen goster
Direk bilek kemigi pump olamaz cunku bilek adi ustunde kemiktir orada herhangi calisan bir kas grubu yok sirf bu yuzdende bilegini kalinlastirma diye bir sey yok
bilek dediğim yer forearm ve hareketleri doğru formda yaptığımdan eminim kiloyu hafifletip 20 tekrarda yapsam yinede pump oluyor ve yumruğumu sıkamıyacak bi vaziyete geliyor durum[DOUBLEPOST=1520172673][/DOUBLEPOST]
bilek dediğim yer forearm ve hareketleri doğru formda yaptığımdan eminim kiloyu hafifletip 20 tekrarda yapsam yinede pump oluyor ve yumruğumu sıkamıyacak bi vaziyete geliyor durum
bu kısım

Eklentiler

• 615387238.jpg
    615387238.jpg
    11,8 KB · Görüntüleme: 450
definasyondayken bende de oluyordu diyeti bitirip beslenmeyi arttırınca garip bi şekilde geçti. şuan olmuyor

bilek sabit durmuyor yani ileri veya geri gidiyor (fleksiyon yapıyorsan) önkola vurabilir.
Özellikle çekiş hareketlerinde kavrama gücün zayıfsa yine önkola vurabilir (kavrama gücü için daha çok elinin tersinin olduğu üst kısım kasları gerilir.) Ama presslerde niye olur pek fikrim yok.
Yeni başladıysan veya hareketlerde-ağırlıklarda değişiklik yaptıysan önkolun geride kaldığı için fazla zorlanıyor olabilir. Aklıma gelenler bunlar :)

tutuş gücü için demiştim ben, istersen araştırabilirsin de :)
yok hocam haklısınız tutuş gücü için çok etkili ancak benim demek istediğim tutuş gücünü (support grip) geliştirsede bilekte bulunan birçok kas varken, deadlift yapmak sadece küçük bir kısmı etkiler :)

Back
Yukarı