Büyümeyen latissimus dorsi kası

Sırt kasım genetik mi bilmiyorum ama vücuduma oranla küçük .
fedbaf8bc694e8e6d82895ce2a8605de.jpg

Kollara bak bide sırta , 0 estetik nasıl büyüycek bu kas beslenme değil antreman önerisi yaparsanız sevinirim , split çalışıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pulldown hareketini göğse değil sırta çekerek yapıyorsan kanat değil alt trapez çalışır. İlk hareket olarak göğüste bench neyse kolda curl neyse kanatta da göğse çekiş pulldown odur. Yani ilk hareket olarak göğse çekiş lat pulldown yada barfiks yapmalısın. Ayrıca resimdeki gibi değil daha geniş tutuşla yapmalısın. Programında en az 1 dikey 1 yatay çekiş olması gerek. Bu yüzden yatay çekiş olarak da bir row hareketin olmalı. Bu barbell row olabilir. Bunları yaptıktan sonra enseye çekiş pulldown yapmalısın.

Göğse çekiyorum zaten hep sadece bu resimde enseye çektim , programda göğse bi açık tutarak birde kapalı yutarak çekiyorum sonra barbel row t bar row yarım deadlift(bel için ) en sonda makarayı yukardan çekiyorum adını bilmiyorum programda var bunlar acaba yanlışmı yapıyorum

Formda bir sıkıntınız olabilir bunun yanında bahsettiğiniz kas grubu doyumsuzdur onu acı çektirerek yüksek ağırlıklar ile doyurmalısınız, geri kalan zamanda beslenmeyi yaptığınız halde belli bir yerde kalıp daha ötesine götüremiyorsanız, genetik olabilir.

Genetikten ziyade yanlış çalışıyor olabilirsiniz. Sadece ağırlığı çekme, hareketi tamamlama mantığıyla çalışmayın. Hareketleri yaparken amacınız dirseğinizi vücudunuza değdirmek olsun yoksa aynı çekişi sadece kol fleksiyonu yaparak da tamamlayabilirsiniz. Dolaysıyla sırtınız zayıf kalacaktır. Sırtı izole edebilmek biraz dikkatli çalışmayı gerektirir. Dediğimi uyguladığınızda sırtınızda oluşan pump hissi doğru yolda olduğunuzu anlamanıza yardımcı olur. Başarılar.

Hareketleri daha hafif ve düzgün yapmayı deneyeceğim . Peki hep aynı hareketleri yapıyoruz lat pulldown yerine ağırlıklı barfiks nasıl olur?

Hareketleri daha hafif ve düzgün yapmayı deneyeceğim . Peki hep aynı hareketleri yapıyoruz lat pulldown yerine ağırlıklı barfiks nasıl olur?

İlk olarak 4 set max tekrar barfiks sonrası forma dikkat ederek 2-3 set civarı pull down latissimuslar için yeterli olur. Haftada 2 gün yapmanız daha iyi olur benim görüşüm.

İlk olarak 4 set max tekrar barfiks sonrası forma dikkat ederek 2-3 set civarı pull down latissimuslar için yeterli olur. Haftada 2 gün yapmanız daha iyi olur benim görüşüm.
Saolun deniyeceğim peki farklı hareket önerileriniz varmı sırtı büyütmak için alt kanat için

Saolun deniyeceğim peki farklı hareket önerileriniz varmı sırtı büyütmak için alt kanat için

Saolun deniyeceğim peki farklı hareket önerileriniz varmı sırtı büyütmak için alt kanat için.

Bu ikisi genel hacmi zaten verir size. Alt kısımlara biraz daha özen göstermek istiyorsanız dar tutuş chin up ya da aynı tip tutuş ile pulldown yapabilirsiniz. Straight arm pulldown da alt kısımlara biraz daha fazla odaklanmanıza yardımcı olur hareketi kablo ile yaparsanız daha iyi olabilir.

Back
Yukarı