Büyük Kas Grupları

Haxcı

Üye
Arkadaşlar küçük kas gruplarımın daha iyi gelişmesi için bir antrenmanda büyük kas grubuyla kombine edersem daha mı faydalı olur yoksa örneğin pazartesi sadece ön kol ve bilek çalıştım salı günü bacak çalıştım.Bu iki antrenmanda da aynı gelişim mi olur ? Yani küçük kas gruplarını geliştirmek için illa büyük kas grubuyla aynı gün çalışılması şart mı yoksa başka zamanda da büyük kas grubu çalışalabilir mi ?

Ikisini de deneyip kendin karar verebilirsin.Örneğin bazıları sırt gününden sonra biceps çalışıp daha çok verim alır, bazı sporcular biceps-tricepsi tek gün çalışır.Sırtla tricepsi kombine çalışabilirsin.Ben şahsen hepsini uygularım.Sabit bir şeye bağlı kalmam.Hem böylece kasları şaşırtmış da olursun.Denemek bedava :)

Farklı gün lerdede çalışabilirsin öyle bi genelleme yok illa büyük kas grubuyla çalışmalısın diye sadece bölge atlamadan çalışman yeterli.

Teşekkürler ben farklı gün çalışıyordumda bir sorayım dedim.

Ikisini de deneyip kendin karar verebilirsin.Örneğin bazıları sırt gününden sonra biceps çalışıp daha çok verim alır, bazı sporcular biceps-tricepsi tek gün çalışır.Sırtla tricepsi kombine çalışabilirsin.Ben şahsen hepsini uygularım.Sabit bir şeye bağlı kalmam.Hem böylece kasları şaşırtmış da olursun.Denemek bedava :)

Haklısın.Bir deneme yapayım belki aynı gün çalışırsam daha iyi verim alırım.Teşekkürler.:)

Back
Yukarı