Büyük kapışma! Serçe vs Murat131

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SOLID
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Serçe vs Murat131

• Serçe

Votes: 8 22,2%
  • Murat131

Votes: 28 77,8%

• Total voters
    36

SOLID

Üye
Hepimizin bildiği üzere Tofaş yurdum arabasıdır.Neredeyse herkesin binmişliği,kullanmışlığı vardır.
Kullanan,bilgisi olan arkadaşlar,
Sizce serçe mi,murat 131 mi?Sebebini de yazarsanız sevinirim.Aradaki farkları ve özelliklerini öğrenmek istiyorum.Memnuniyetlerinizi thums: ve memnun olmadığınız özelliklerini kafa_ yazın lütfen.
Katılan herkese teşekkür ederim. dumbelllls

Not:Anket sebebi,almayı düşünüyorum.Saçma önerilerde ve uyarılarda bulunmayın.Bilgisi olanlar yazsın.Teşekkürler.

Son düzenleme:
bence 2 side hemen hemen ayni araba oldugu icin temiz olani yeni olani al bence. sercesi olanda murati olanda taniyorum murat canavar gibi sercede her kontagi cevirmede yolda kaliyor ama bu muratin iyi oldugu anlamina gelmez :) onceki sahibinin bakim ve kullanimda onemli

Murat 131'in geçmiş yıllarda Dünya Rally Şampiyonası'nda bir sene şampiyonluğu da var. İkisi arasında elbette 131 denir de miladı dolmuş arabalar olduklarından başını ağrıtabilirler.

Bence ikisinide alma,amacın ayağını yerden kesmek bile olsa.standartlarını yüksek tutmakta fayda var .....İnan bana bu sporlarla uğraşıp öyle bir arabaya binmek sadece kafanı düşürecektir diye düşünüyorum .....
Tabii bu benim fikrim umarım yanlış anlaşılmaz ....

Not : Yanlış anlaşılmasın bende Ferrariye binmiyorum .... Bendede 99 model saab 9-5 aero var .... 13.500 tl'ye aldım .... Bu paraya ya palio , yada getz alınabiliyor ama can güvenliğin bile yok malesef dışardan muhasebeci tahsilatcısı arabası gibi duruyor .... Anlatmaya çalıştığım araba almak artık çok kolay miladı dolmuş olsa bile üst segment her zaman daha iyi diye düşünenlerdenim ....

Saygılarımla

Son düzenleme:
Herkese tekrar çok teşekkür ediyorum.Motorsiklet kullanıcısıyım normalde.Ama şu sıralar arabaya ihtiyacım var ve maslesef gücüm bunlara yetiyor.Tofaş üzerinde durmamın sebebi hem parça bulunabilmesi hem de piyasasının iyi olması.Yani istediğim zaman elden çıkarabilirim.
Duyduğuma göre serçenin motoru daha güçlüymüş.Ama tip olarak murat daha iyi diyorlar.Amacım hem kış soğuğunda ayağımı yerden kessin hem de az yaksın.(Serçe,km'de 100 kuruş yakıyor LPG'de)
Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Ya genellemek çok doğru değil ama çevrende bu arabayı kullanan insanlara bak,diye düşünüyorum .... Ben genelde otobanda veya başka biyerde bu arabaları görünce ya şerit değiştiriyorum yada daha dikkatli kullanmaya çalışıyorum . Bu arada motor çok daha fazla tehlikeli ben bu konuyu fazla uzatmayayım solid sen araba almaktan vazgececeksin :-)Ama dediğim gibi şartlarını biraz daha zorlayıp iyi bir araba almanı isterim ....

Allah en iyisini nasip eder umarım ....

Ya genellemek çok doğru değil ama çevrende bu arabayı kullanan insanlara bak,diye düşünüyorum ....QUOTE]

İnsanları küçük görerek bunları yazdığını zannetmiyorum(mutlaka iyi niyetli birisin) ama doğru söylüyorsun.Bu tip 93-94 model arabaları durumu iyi olmayan insanlar kullanıyor evet.Benim maddi durumum elverişli olmadığı için daha yüksek araba alamıyorum.
Bu arada zaten otobana motorla çıkıyorum:)Bana şehir içi lazım.Motorum yeterince benzin yakıyor.

Solid anlatmaya çalıştığım durumu iyi olmayan insalar değil elinde bira şişesi , müzik sonuna kadar açık trafiği insanları hiçe sayarak takılan benim cello diye tabir ettiğim tiplerden bahsediyorum.Malesef o segmenteki insanların arabası oldu .... Benim kullandığım arabada 99 model ama bir yere gidince ezilmeden anahtarını verebiliyorum ... Anlatmak istediğim bu ..... Niyetimi doğru anladığın için teşekkür ederim çünkü çok bıçak sırtı bir konu ama malesef böyle ....

Kendine çok iyi bak ...

Unutmadan 2-3 milyar arası çok güzel ekonomik Unolar var bir bak bence :-)

Son düzenleme:
Nakit param 3.5-4 bin TL civarı.Bu yüzden alternatifim yok denecek kadar az.

Lütfen notu okuyup cevap yazalım arkadaşlar.

Ford Taunus sağlam benzin yer.Tüp taktırsan da pek fark etmiyor.Kimse kullanmamış galiba Tofaş'ın Bebeleri'ni :) Yorum yapmıyor kimse.

solid ben ikisinede oy kullanmadım çünkü o paraya bile alınacak daha iyi arabalar var mesela bazen 5000tl yazarlar pazarlıkla 3500tlye inerler bunada dikkat etmelisin...
22055491g0d.jpg

örnek 4500tl...

22119118y9x.jpg

3500tl...memur arabasıymış..

22108331hd9.jpg

22108331ipm.jpg

tempra 4000tl baksana nekadar temiz...

Bence 1000-2000tl fazlada olsa gerekirse 1 yıl daha binme dostum yukarıdaki gibi birşeyler almaya çalış...bu rakamları yazdıklarına bakma hertürlü fiyatta inerler....bu arada çeşit çeşit modellerde bu fiyat aralığında arabalar da var lpg li var biraz araştır aceleye getirme derim
Unutma at avrat araba....:)

Bende 5 mılyara kadar arıyorum şahin tek alternatifimiz galiba =))

Serce isimli olanı bilmiyorum ama murat131 görmüşlügüm var :)

plakası babamın isim ve soyisminin başharflerını tasıyor dıye almıstı arabamız vardı zaten o extra idi hic sevmiyorduk bız malum karızma falan :)
neysee laf olsun dıye yazmadıgımı anla dıye yazıyorum bunları :)

bana kalırsa murat 131 al babam her zaman sağlam araba oldugunu söylerdı
ama alırkende sağlam kullanılmışmı dikkat et daha ilk aydan sana bir araba parası daha masraf çıkarmasın
senın için sahıbınden .comda bi bakındım
bence sende acele etme adrdesını verdigim sitede bir süre teklif ver her zaman pazarlık etmeyi unutma :D
http://www.sahibinden.com/81_orjina...asina_!!!-54WQQaXQQ22041889WQQpXQQdisplayitem?

bak bu reno ların ününü çok duydum
http://www.sahibinden.com/reno_12_t...ir_klasik-10WQQaXQQ21979640WQQpXQQdisplayitem?

site içerisinde çeşitleri var sen bi göz atarsın

iyi günler

Bu fiyatlara ben olsam 1700 cc 92 HP olan "Flash S" alırdım. 1995 model 120.000 km'de LPG'li bir araç vardı, 4400 TL isteniyordu da 4000 TL'e rahat toka edilirdi. Hala satılmamışsa sahibinden.com'da vardı en son.

Çok uzun süre kullanılmayacaksa bu araçlar alınabilinir. Aksi taktirde serisi olmayan araçlar olduklarından sıkıntı yaşatma ihtimalleri gün geçtikçe artacak.

Eskilerin VW Golf de düşünebilinir. O da gayet sağlam bir tercihtir.

okaaan,sen acayip bir moral kaynağısın,eksik olma kardeşim.Bugün biraz moralim de bozuktu.Yazdıklarınızı görünce mutlu oldum.cıddırık,bir tanesin ya:)

Back
Yukarı