Böyle Kilo Vermeye Çalışıyorum Sizce İyimi?

onurta

Üye
arkadaşlar ben 16 yaşındayım 1,60 boyunda 76 kgyim.uyguladığım programım ise şöyle;

sabah kalkınca aç karnına 1 tatlı kaşığı pekmez
yarım saat sonra kahvaltı yapıyorum ve kahvaltıda;
2 haşlanmış yumurta ve kibrit kutusunun yarısı kadarda içim beyaz peynir ve çay içiyorum (1,5 kaşık şekerli normalde 2,5 kaşık şeker atıordum biraz azalttım) ve bunları ekmeksiz yiyorum günde yarım saat yürüyüş yapıyorum okuldada baya hareket ediyorum.daha sonra okula gittiğim için okulda hiçbişi yemiyorum okul çıkışı 2 veya 1 bardak şalgam suyu içiyorum eve gelince 1 adet meyve ve daha sonra spor salonuna gidiyorum ve spordan gelince 1 adet meyve yiyorum hergün uyguladığım sistem bu sizce iyimi?

Son düzenleme:
çok kötü.
forumda öğrenciler için beslenme planları var.
onları okumanı tavsiye ederim

çok düzensiz ve alakasız şeyler tüketiyorsun, o kadar düzensiz ki yazdığın şeyleri okumakta zorluk çektim :)

yağ, ekmek, tuz, şekeri kes

yani şalgam yok, meyve suyu yok

benim konum var bir ona bak istersen fikir edinirsin

İleriki dönem yaşların için çok kötü temeller oluşturuyorsun.Şu beyaz ekmek haricinde Uno yada doygun'un çok besleyici ekmekleri var ekmeğe düşman olmak yanlış bence kötü ekmeğe düşman olunmalı.Elbette onu yerkende abartmadan.
Bence gelişme çağında olduğun için çok kötü diyetleri yaparak kendine zarar verme.

bu beslenme programıyla sağlığını riske atıyorsun, bir kere günde alman gereken kalori miktarını alman lazım mesela sağlıklı ortalama yapıda bir insan için 1500 olarak biliyorum. yani sağlıklı olarak günde en fazla 1000 kalori açık bırakman gerekiyor. o 1000 kalori açıklık 1 haftada 1 kilo demek yani ayda 4 kilo. bence bir uzmana danış

sanırım şalgam da şeker yoktu icilebilir

sabah ac karnına pekmez neden iciyorsun ki kan sekerini yukseltip yag yakımını durdurmak icin mi ?

yağlarınıda kaybedersin kaslarınıda sonra normal bi beslenme düzenine geçersin kaslar gitmiştir ve yerine yağlar depolanır bu da kötü bir görüntü sağlar proteini arttırmalısın peynr ve yumurtadan başka protein yok programında çok sağlıksız bi program ve meyveleri kesmelisin yada çok azaltmalısın meyveleri antrenmandan önce alabilirsin ama antrenmandan sonra alma çok zayıf bi program

Back
Yukarı