Böyle Bir Düzen Mantıklı Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bodex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bodex

Üye
sporda 3. ayıma giricem ve haftada 4 güne çıkardım. hocamın verdiği program doğrultusunda şöyle bir düzen düşündüm nasıldır sizce

pazartesi göğüs sırt biceps karın
salı omuz bacak triceps + kardiyo
çarşamba kardiyo
perşembe göğüs sırt biceps karın
cuma omuz bacak triceps + kardiyo
cumartesi off
pazar off

Sali ve cuma bacagi sona alabilirsin kani omuza pompalayip sonra bacaga aktarip tekrar kollara çekmek mantıksız

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göğüsten sonraki gün omuz ve tricepsin verimi düşer. Haftada 4 gün çalışmak için alt/üst vücut veya itme/çekme daha iyi olur.

itme/çekme olunca bacağı ayrı gün yapmak gerekmiyor mu? öyle olunca da haftada 3 gün oluyor. alt/üst yapınca da bacağı gereksiz çalıştırmış olmaz mıyım? bu program üzerinden nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

bende programımı 2 gün tabanlı bölücem yakında
ama ben şu şekil yapmayı düşünüyorum
gün 1 - göğüs - triceps - bacak
gün 2 - biceps - sırt - omuz - karın
sebebi ise güğüs triceps ikiside tricepsleri çalıştırıyor. tricepslerin dinlenebilmesi için aynı gün.
sırt hareketleri de bicepslere baya vuruyor. bu şekilde de bicepslerin dinlenme zamanı olacak.
günlerin iç sıralaması sürekli değişecek şekilde uygulamayı düşünüyorum

itme/çekme olunca bacağı ayrı gün yapmak gerekmiyor mu? öyle olunca da haftada 3 gün oluyor. alt/üst yapınca da bacağı gereksiz çalıştırmış olmaz mıyım? bu program üzerinden nasıl bir değişiklik yapmalıyım?
İtme/çekmede bacak da günlere ayrılır. Mesela squatı itme gününe, stiff leg deadlifti çekme gününe koyarsın. Alt/üstte denge sorunu olmaz. Programı değiştirmek değil de başka programa geçebilirsin.

sebebi ise güğüs triceps ikiside tricepsleri çalıştırıyor. tricepslerin dinlenebilmesi için aynı gün.
sırt hareketleri de bicepslere baya vuruyor. bu şekilde de bicepslerin dinlenme zamanı olacak.
Gogusten sonra biceps girsen daha iyi verim alabilirsin yada gogus . Sirt .triceps yapabilirsin itme çekme itme yani peş peşe itme hareketleri yapilmaz

Omuzda göğüs gününde ciddi anlamda çalışıyor.Özellikle herhangi bir bench egzersizi uyguluyorsanız.Yazdığınız programa göre bacak ile omzu yer değiştirmeniz daha mantıklı olacaktır.

İtme/çekmede bacak da günlere ayrılır. Mesela squatı itme gününe, stiff leg deadlifti çekme gününe koyarsın. Alt/üstte denge sorunu olmaz. Programı değiştirmek değil de başka programa geçebilirsin.
Programın adı itme çekme diye hareketleri itme veya çekmeye göre ayırmak şart değil. Allah'ın emri değil sonuçta :D Bizim için daha faydalı ve kullanışlı hale de getirebiliriz. Mesela bazıları arka omuz çekiş olduğu için çekiş gününde çalışır bazıları da ön ve orta omuzla aynı kas grubu olduğu için diğer omuz hareketleriyle birlikte itiş gününde çalışır. Bazıları da çekiş günü kısa sürdüğü için bacağı çekiş gününde çalışır. Bunun gibi çeşitli çözümler var. Körü körüne bağlanmaya gerek yok.

Gogusten sonra biceps girsen daha iyi verim alabilirsin yada gogus . Sirt .triceps yapabilirsin itme çekme itme yani peş peşe itme hareketleri yapilmaz

Omuzda göğüs gününde ciddi anlamda çalışıyor.Özellikle herhangi bir bench egzersizi uyguluyorsanız.Yazdığınız programa göre bacak ile omzu yer değiştirmeniz daha mantıklı olacaktır.
haklısınız o şekilde yapmam daha doğru olur. teşekkürler

Back
Yukarı