Bölgeler Arası Dİnlenme ?

anlamadığım bir nokta var hem antrenman sürelerinin uzamasının katabolik etki yarattığı söyleniyor , aynı zamanda 2 bölge arası min 15. dk dinlenmemiz gerektiği söyleniyor ben örneğin göğüs+kanat+arkakol çalışıyorum 2 geçiş yapınca sırf 30dk oraya giderse birde set aralarında 1-2dk dinlenioruz 1 saat oraya gidior antrenman süreleri 1 saati filan geçmesin denior nası olcak bu iş anlamadım hocalarımız üstadlarımız bir yardım ederse sevinirim ...saygılar bu arada bu sporu 5 aydır yapıyorum

sen bir kere programını değiştir...ne yapmışsın öyle, bir baldan, bir tuzdan, bir ekşiden....öyle programmı olur....kaslarını ne kadar cok yordugunun farkında mısın?...onu karşılayacak yeterli proteini ve antrenman sonra basit şekeri aldıgından emin misin?....

o kadar ağırmı yaw ? bana hiç öle gelmedi :D beslenmeme baya dikkat etmeye çalşırım üstelik programı kafama göre yapmadım antrenör saolsun :D peki sen ne önerirsin?
cevap için saol

Bu arada haftada 4 gün calısıorum bi gün antrenman bi gün off şeklinde bi gün göğüs+ kanat+arkakol dier gün omuz bacak önkol seklinde calısıorum....

Daha 5.ayın da oldugun veya yeni oldugun için
gün de 3 bölge çalısması yanlıs değil ,
ama yavas yavas günde 2 bölge geçebilirsin artık,
göğüs +biceps
omuz+triceps gibi .

anlamadığım bir nokta var hem antrenman sürelerinin uzamasının katabolik etki yarattığı söyleniyor , aynı zamanda 2 bölge arası min 15. dk dinlenmemiz gerektiği söyleniyor ben örneğin göğüs+kanat+arkakol çalışıyorum 2 geçiş yapınca sırf 30dk oraya giderse birde set aralarında 1-2dk dinlenioruz 1 saat oraya gidior antrenman süreleri 1 saati filan geçmesin denior nası olcak bu iş anlamadım hocalarımız üstadlarımız bir yardım ederse sevinirim ...saygılar bu arada bu sporu 5 aydır yapıyorum

Evet bu benimde kafamı çok karıştıran bir konu.Birde işin kardio kısmı var.Güç çalışmasından ne kadar sonra kardiovasküler çalışma yapmak doğrudur ? Ben genelde 5 dakika sonra başlıyorum ,progamı bitirdikten sonra hemen başlayanlar ve 15-30 dakika ara verip başlayanlarda var herkes farklı bir uygulama sergiliyor.Yani kısacası bunun olması gerekeni nedir? Konuyu açan arkadaşa da ayrıca teşekkürler.

kaç hareket giriyorsun toplam kaçar setten onları yazarsan daha iyi yardımcı oluruz 15 dk ara verilir mi bilmiyorrum ben tek ya da 2 bölge çalışırım hepsi ara ardadır 2 bölgeli çalıştığımda.

valla abicim 3x8 calısıom 2 saati geçio antrenman sürem karın egzersizleriyle ama ağırlık calısmalarım 1.5 saatte filan bitio

bu sporda yeniyim kafamı karıştıran konulardan biride bu
4 aydır bu sporu yapıyorum şu an günde 3 bölge çalışıyorum mide-göğüs-biceps gibi
şimdi bu 3 bölge arasında 15 er dk dinlenirken vucut soğumazmı?hiçbirşey yapmadan oturucakmıyız yani bu aralarda.bir de benim idman 1,30 saat sürüyor bu şekilde 2 yi geçer

ek olarak ben bu zaman zarfında salonda çalıştım hocalardan kimse bana böyle birşey söylemedi bu kadar çalışmam boşamı gitti şimdi?

Back
Yukarı