Az ağırlık çok tekrar mı? Çok ağırlık az tekrar mı?

Merhaba forumdaşlar! Fitness'a yeni başladım kollarım 28 cm bunu kalınlaştırmak için az ağırlık çok tekrar mı? Çok ağırlık az tekrar mı yapmalıyım? Bunun mantığı nedir?

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk

Cok agirlik az tekrar

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cok agirliktan kastin nedir mesela hocam bana su programi yapmis burda en altta kol hareketlerinde 3x12 yazmis mesela ben orda 3 x12 yi 5 kilo ile yapabiliyorum bu az agirlik olduguna gore kac kilo ile kac tekrar yapayim
43dc656b8a76037db0ddf4be0f96b113.jpg

Bu programı ilk spora başlayana bölgesel verilmesi saçmalık olur. Öncelikle hipertrofi (kasların antrenmana alışması) için full body e yönelmen daha iyi olur.

Bana yazdiklari program bolgesel ama aslinda daha once bir program vardi da kabataslakti bisey anlamamistim bende bolgesele gectim fullbody olmasa ne olur ne gibi sknti cikar

hocam mahalle arasındaki spor salonlarına gidiyorsan alma bence onlardan program bazıları güzel verebiliyor ama bazıları eğitimsiz salon açıp program dağıtıyorlar baya fazla hareket var

resime baktım ve bu ne dedim cidden bu program saçmalık bide senin yeni olduğun ve bilgi yetersizliginle baya ilginç olmuş kesinlikle ilk 2 ay fullbody şart ve haftada 5 gün aşırı abartılı, yapılabilir eve ama beslenme herseyiyle mukemmel otesi olmali bana kalırsa 3 veya 4 gün yapmalısın ama ideal olan 3 gün 4.günude yapcam dersen ağrımayan bölgeni calisabilirsin veya gelismesini istedigin.
program olarakta fullbody bitirdikten sonra bu programi 1 yila yakın kullanabilirsin gayet guzel hareketler mevcut bi kac hareket yeri ilerledikce eklenip silinebilir
1.gogus on kol
dumbell press
incline barbell press (smith machine)
dumbell fly
2.sırt arka kol
lat pull down
row(gogse cekis makinede)
one hand dumbell row(sehpada)
3.omuz bacak
shoulder press
lateral raise
facepull veya rear deltoid icin bir egzersiz
leg press
leg extension

gogus sırt ve omuz icin 3 hareket garanti yapmalisin ve farkli acilarda yapmalisin
ornek vericek olursam omuz 3 kisimdan olusur diyelim fazlada olabilir ama 3 egzersizle omuzun tum bolgelerini calistirabiliriz eger 2 egzersiz yapip birakirsak ilerde gozle gorulur bozukluklar cikabilir benim en buyuk hatam yan omuz ve arka omuz rear kismini calismamamdi ve bu bana pisturel bozukluk ve agrilar olarak geri dondu onun icin hareketleri atlamamakta fayda var

uzun ve faydali bi yazi oldugunu dusunuyorum arka kol ve on kol icin 2 ser hareket yeterlidir

resime baktım ve bu ne dedim cidden bu program saçmalık bide senin yeni olduğun ve bilgi yetersizliginle baya ilginç olmuş kesinlikle ilk 2 ay fullbody şart ve haftada 5 gün aşırı abartılı, yapılabilir eve ama beslenme herseyiyle mukemmel otesi olmali bana kalırsa 3 veya 4 gün yapmalısın ama ideal olan 3 gün 4.günude yapcam dersen ağrımayan bölgeni calisabilirsin veya gelismesini istedigin.
program olarakta fullbody bitirdikten sonra bu programi 1 yila yakın kullanabilirsin gayet guzel hareketler mevcut bi kac hareket yeri ilerledikce eklenip silinebilir
1.gogus on kol
dumbell press
incline barbell press (smith machine)
dumbell fly
2.sırt arka kol
lat pull down
row(gogse cekis makinede)
one hand dumbell row(sehpada)
3.omuz bacak
shoulder press
lateral raise
facepull veya rear deltoid icin bir egzersiz
leg press
leg extension

gogus sırt ve omuz icin 3 hareket garanti yapmalisin ve farkli acilarda yapmalisin
ornek vericek olursam omuz 3 kisimdan olusur diyelim fazlada olabilir ama 3 egzersizle omuzun tum bolgelerini calistirabiliriz eger 2 egzersiz yapip birakirsak ilerde gozle gorulur bozukluklar cikabilir benim en buyuk hatam yan omuz ve arka omuz rear kismini calismamamdi ve bu bana pisturel bozukluk ve agrilar olarak geri dondu onun icin hareketleri atlamamakta fayda var

uzun ve faydali bi yazi oldugunu dusunuyorum arka kol ve on kol icin 2 ser hareket yeterlidir
Hocama ilettim bugun karma program yazacak bana buraya atsam yorumlarmisiniz

Back
Yukarı