Aynı Kiloda kas geliştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gastgaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selamlar öncelikle forumda yeniyim.Spor geçmişim 7 8 aylık.Birkaç aydır sabit kilodayım ve şuan kilom 76. Yaklaşık 10 kilo verdim.Şimdi benim günlük kalorim 2700 ama ben 2000 kalori alıp yeterli proteini alırsamda sabit kiloda kas geliştirebilirmiyim.Mesela 130 gr protein 220gr karb 70gr yağ ile sabit kiloda kas ve ölçü büyümesi gerçekleştirilebilir mi? Bu arada spor geçmişim yok.

Benim 3 ayda kilom değişmedi ama belim inceldi diğer olculerim arttı. Kalori hesabı yapmıyorum makarna pilavı abartmadan yedim. Kardioyu da cok nadir yaptım,protein alımımım yeterliydi

Bunun yağ oranın ile alakalı olduğunu duşunuyorum. (1 yıldan fazla aynı kiloda kalan biriyim)
Sporcular bulk donemine kas gelişimi için giriyorlar zaten biliryorsunuzdur.
Fakat eğer yağ oranı duşuk değil ise bi muddet kilonuz sabit şekilde ilerlemeniz daha iyi olur. Kas kazanımı mutlaka olacaktır. Belli bi kas kutlesine ulaşıldıktan sonra gelişimin yavaşladığı donemler bulk denenebilir. Hem daha yeni kilo verme doneminden çıkmışsınız bir daha kilo almanın bir mantığı olmayacaktır bence en azından bir sureliğine.

Bunun yağ oranın ile alakalı olduğunu duşunuyorum. (1 yıldan fazla aynı kiloda kalan biriyim)
Sporcular bulk donemine kas gelişimi için giriyorlar zaten biliryorsunuzdur.
Fakat eğer yağ oranı duşuk değil ise bi muddet kilonuz sabit şekilde ilerlemeniz daha iyi olur. Kas kazanımı mutlaka olacaktır. Belli bi kas kutlesine ulaşıldıktan sonra gelişimin yavaşladığı donemler bulk denenebilir. Hem daha yeni kilo verme doneminden çıkmışsınız bir daha kilo almanın bir mantığı olmayacaktır bence en azından bir sureliğine.
Aslında birkaç aydır aynı kilolardayım ve yağ oranım internete bakılırsa 11 12 civarı ama kas kütlem fazla olmadığından ve yağlanma korkum dolayısıyla yeterli proteinle ölçü kazanmaya çalışmak istiyorum.Bu başarılabilir mi?

@Gastgaf tabiiki başarılabilir.
Bence bir insan ideal kilosundaysa eğer ve yağ oranı kas oranına gore yuksekse ilk yapması gereken kiloyu sabit tutup aynı anda hem yağ yakıp hem kas kazanmak olmalı. Bulk taki kadar kas kazanımı olmasa dahi estetik ve sağlık açısından bence doğru olan bu.

Back
Yukarı