aynı hareketleri yapıyoruz neden fark oluyor

aynı hareketleri yapıyoruz ama gögüste fark oluryor omuzda, bicepste bu neden bu şekilde sanırım forumdan bir çok kişi bu sorunu yaşıyor mesela bende göüs arasındaki fark sıkmadan belli olmuyor ama sıkınca sol göğsüm sağ yanında küçük kalıyor yada kolumdada o şekilde haraketleride doğru yapıyorum ama sorun ne?

Coleman Trebor dedi:
aynı hareketleri yapıyoruz ama gögüste fark oluryor omuzda, bicepste bu neden bu şekilde sanırım forumdan bir çok kişi bu sorunu yaşıyor mesela bende göüs arasındaki fark sıkmadan belli olmuyor ama sıkınca sol göğsüm sağ yanında küçük kalıyor yada kolumdada o şekilde haraketleride doğru yapıyorum ama sorun ne?

Yazıdan bişey anlayan var mı? :x

Cidden :? Daha anlaşılır bir şekilde yazman daha iyi olur.

anladığım kadarıyla simetriden dert yanmış

türkce meali

bench pressde barla çalısıyor dogal olarak sag sol gögüs çalısıyor

barbell curl yaparken sag sol kol gine calısıyor

ama adam bi bakıyor iki kas esit gelişmemiş farklılık var bunun sebebini soruyor

arapca mealide:kalvye uygun degil.sonra yazarım 8)

Günlük yaşamda vücudun belli bölümlerini ve sağ yada sol kol gibi belli organlarımızı aktivite gereği daha fazla kullanırız. bu nedenle vücuttaki asimetrik yapı hemen herkeste görülebilir.

kasların hemen hepsi vücutta simetrik olarak dizilmiştir. dediğim gibi vücudun belli bölgelerinin fazla kullanım sonucu oluşan asimetrik yapı yanlış egzersizler seçildiğin de de artma gösterir. onun için egzersiz programınız kesinlikle anatomi bilgisi iyi olan bir antrenör tarafından düzenlenmelidir.

benimde öyle bir derdim var ama pek dert etmiyorum sol gögüsüm sağdakinden küçük ayrıca sol pazım sağdakinden büyük ilk bakışta pek farkedilmiyor ama dikatli bakıldığında hemen kendini gösteriyor. bu çoğu insanda olan bişey.

Back
Yukarı