Aspirin ya da asetilsalisilik asit (kısaca ASA), genellikle ufak ağrı ve sızılar için kullanılan ağrıkesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Ayrıca kan seyreltici etkisi vardır ve kalp krizine karşı koruma sağlaması amacıyla uzun dönem az dozaj kullanılır. Aşırı dozda kullanımı yüzünden her yıl yüzlerce kişi ölümcül etkilere maruz kalsa da, genel olarak aspirinin faydalı bir ilaç olduğu kabul edilir.
kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi
arkadaşlar aspirinin kanı sulandırıcı ve damarları temizleyici etkisi olduğunu biliyoruz sitede arama yaptım ama aspirinle ilgili bi makale ya da yazı bulamadım. özellikle damar ayrıntısı hedefleyen arkadaşlar acaba aspirin kullanıyor mu?
kullanan varsa günlük dozajı nedir ya da hergün kullanılmasında herhangi bir sakınca var mıdır?
benim eski salonumda hergün kullanan bir arkadaş vardı damarlarının ortaya çıkması için kullanıyordu?
sizce bu ne kadar sağlıklı?
kullanan varsa bilgilendirmesini rica ediyorum..
kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi
arkadaşlar aspirinin kanı sulandırıcı ve damarları temizleyici etkisi olduğunu biliyoruz sitede arama yaptım ama aspirinle ilgili bi makale ya da yazı bulamadım. özellikle damar ayrıntısı hedefleyen arkadaşlar acaba aspirin kullanıyor mu?
kullanan varsa günlük dozajı nedir ya da hergün kullanılmasında herhangi bir sakınca var mıdır?
benim eski salonumda hergün kullanan bir arkadaş vardı damarlarının ortaya çıkması için kullanıyordu?
sizce bu ne kadar sağlıklı?
kullanan varsa bilgilendirmesini rica ediyorum..