Askeriye de vücut geliştirmek...

Arkadaşlar merhaba. Şu an askerim, terhise yaklaşık 5 ay kaldı. 23 yaşındayım 1.78 boy 68 kiloyum. Son 2 ay da 3 kilo almışım. Malum düzenli yemek yemekten. Bu artış devam etsin istiyorum hedefim 75 kg olmak. Aynı zamanda spor ile sağlıklı kilo almak ve şekillenmek istiyorum. Beslenme programım yok. Malum askeriye yemekleri standart. Bol bol pirinç pilavı ve kırmızı et geliyor zaten ve ara sıra meyve, badem içi çerez vs. Öğle yemeğinden önce çalıştığım programlar şunlar;
Hafif tempo koşu 5dk
Isınma hareketleri
Şınav 15x3 set
Yarım mekik 20x3 set
Mekik 20x3 set
Komando dansı(bacak için) 25x3set
Barfiks minimum 5
**Setler arası maksimum 5sn**

Yakında 5 kiloluk dambıllar ile değişik hareketler çalışıcam. Siparişi verdim. Elimdeki imkanlar bunlar arkadaşlar. Sizce doğru mu çalışıyorum? Öğleden önce tek program bu. Ardından pilava yüklenip dinleniyorum. Kilo kaybetmek istemiyorum. Bu yüzden multipower mass gainer almayı düşünüyorum. Siz değerli hocalarımın fikirlerine, tavsiyelerine kulak vermek bi zevktir. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
mekik bence çok sakat bir hareket tavsiye etmiyorum. Yarım mekik dediğin crunch sanırım yapmaya devam et. senin yerinde olsam şu hareketleride yapardım.
Squat,lunge,sandalye poz. bekleme(bacak için). sırt için tabiki barfix ve çeşitleri.omuz için aklıma gelen pike press int de aratıp bulabilirsin asıl yapıldığını,gögüs için şınav ve çeşitleri, triceps içinde dips yap bence. biceps icin aklıma gelmedi. karın içinde çok egzersiz var intden bulabilirsin rahatlıkla. tekrar sayılarını falan biraz arttır çok az görünüyor. ısınma ve gerdirmeyide unutma :) hayırlı tezkereler :)
 
Ben de astsubayim tabiki askerler imkan olarak aynı şeylere sahip değiller ama çoğunlukla birliklerde spor salonları oluyor ya da petlanton arazileri gibi barfiks koşu tırmanma gibi egzersizler yapacağın alanlar falan. Şayet varsa bu imkanları kullan derim. Komutanların izin vermiyorsa senin gibi birkaç kişiyi bulup bölük/takım komutanindan rica et . Hiç bu tür imkan yoksa o zaman 5 kilo değilde elinin altında şu internette satılan cantali 20 kg lik ağırlık Dumbell takımı olsun . Bir süre ihtiyacını karşılar. Askeriyedeki yemek programına da bakıyorum. Gayet kaloriyi yüksek tutuyorlar. Özen gosterirsen vücudu güzel şekle sokarsin.
 
Abi ağırlıksiz haltersiz hacim yapmak daha uzun surer o yüzden 7 kilo dumbell ile baslamani öneririm

Ancak yinede bu hareketleri düzenli yaparakta cok iyi bir altyapi olusturulabilir ve guc ve kondisyon artisi sağlanabilir.

Eksiklerini söylemem gerekirse

Bacak için bence temel hareket Squat tir.Squat kesinlikle yapmalısınız

Daha sonra parmak ucuna kalkma diye çok basit bir harket var parmak ucuna yavas yavaş kalkip yavas yavas asagi iniyoruz 100 kere yapmaya calisin baldirlarinizin ne kadar acıdiğını goreceksiniz bu hareket baldirlar icin cok iyidir

son olarakta 2 tür barfixide yapin ellerinizin avuc ici size dönük tarz da ve avuç icleriniz dışarı dönük tarzda


kolay gelsin
 
bilmiyorum 2 ay oldu geleli ama bizim ayaklarımız öyle ağrırdı ki her sabah 3-4 km koşu nebiliyim o sıcakta garip garip işler.Nöbet gece.Uyku 3-4 saat olurdu bazen günde.Buna rağmen VG askerde nasıl yapılır?Yapılır evet ama kendine zarar bizimki gibi sıkı bi bölükte hele dinlenmezsen direkt nakavtsın şartlar ve eğitim geregi.Demek yeriniz rahat ne diyeyim kolay gelsin.İyi çalışmalar.
 
Ben bodrum havaalaninda askerdim. Cok sukur can korkum yoktu ama sıkı birlikti. hani derler ya doguya dustum diye uzulme batiya dustum diye sevinme. Biz sevinemedik :) sali-persembe antreman gunleriydi(ceza). 40dk kadar kosudan sonra sinav-mekik yapardik. Nobetler 2şer,bazi zaman 3er defa olmaya basladi. Cok sukur yemeklerimiz guzeldi.yeterli kaloriyi aliyorduk. Bu sebeple ekstradan şınav-barfiks cekenler guzel vucutlara sahip oldular. Ben 3le basladigim sinavi 10a cikardim :D

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Kasımda da biz yolcuyuz bakalım hayırlısı.
3 günde bir cheat day yapıyorum. :D

Kasımda askersen senin yerinde olsam her gün cheat day yapardim :D ben 5 ay burger veya Mc'e gidemedim. Dogru duzgun iskender bile yiyemedim :D

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Back
Yukarı