androm dedi:
"
sans iste, sanirim abimin terorun en siddetli zamaninda bingolde jandarma komanda olarak askerligini yapmis olmasinin neticesi askeriyemizin bir odulu
Heralde benim büyük bilader 21 gün bedelli yaptığı için acısını benden çıkardılar çoğu zaman mutsuz geçirdim günlerimi. Erzincanın en yüksek ve soğuk ilçesinin yine civarında zamanında terör ve kötü hava şartlarından hemen hemen boşaltılmış bir köyünün (yine en yüksek) girişine kurulan dış karakolunda geçirdim askerliğimin son 8 ayını 81/4 yaptım, tam askerlik 15 aya düşmüşken sadece bizim devrelere hiç dokunmadı bu 18 ay çatır çatır şafak saydık.
-40 derecede günde iki defa 2 saat nöbet, tabi angaryaları saymassak birkaç defa 8 saat sabit nöbet tuttuğumu bilirim, kar botu sınırlı olduğu için şafağı uzun olanlar giyemez, arada bir 3-5 saate uzadığı olur eğer devriyeye veya başka görevlere çıkılıp karakolda asker kalmamışsa.
Her gece nöbette biri bayılır (donma) okuldan bozma büyük karakolda hergün iştiması temizliği bitmez yazıcılıktan tutun kaç türlü görev ve zimmet bana kitlendi, devrecilik, kırk türlü cahille karaktersizle uğraşmalar, alaydan ilçeye kamuflaj bot v.s. istikaklar dağıtılır bizim karakola gelen botlar hepsi 40 numara, herkezin ayağında ya yırtık bot yada eski teskerecilerden kalma, karakol komutanı yeni kamuflajları hakkımız olmasına rağmen dağıtmaz, yani hep soluk eski kamuflajlar giyilir, yırtıklar dikilir.
Elin kıytırık kendini bişey sanan uzman çavuşlarına paşa muamelesi yapmak zorunda kalmalar.
Çarşı yokki izne çıkılacak, kötü arazide giderken insanın kalçasını çürüten, eksoz dumanını direk içeri alan ısınmak için en sevmediğin elemanlarla sarmaş dolaş olmak zorunda kaldığın land aracının arkasında devriyeye çıkmaları, ilçeye erzak alımına gitmeleri çarşı izninden sayıyorduk, hemde yine teskeresi yaklaşmış olanlar yol verirse veya istemesse gidebiliyorduk.
Birazdaha düşünsem çok şey aklıma gelir yazacak, aserlik anısı bitmez, dinleyende sıkılır kusura bakmayın askerlik diyince biraz cinlerim tepeme çıktı.
Her hafta kankim nöbetçi onbaşıyla bir olup erzağa gidince karakola votka, kanyak falan sokup sabahın 2 siyle 4 ü arası nöbette baykuşlar arasında demlenmelerimizi falan saymassak, hiçbir eylenceli günüm olmadı askerliğimde.
Saygılar.