asker mi polis mi (görüşleriniz yorumlarınız lazım)

Küçüklüğümden beri hayalim ya asker yada polis'ti sonradan ogrendimki bendeki üniforma merakıymış :D gittim en sevdıgım işi yaptım aile meslegim Turizm Otelcilik benden sana çok iyi bir tavsiye Emir almaya hazır ol komutanın sana Git tualetteki boku suratına sür dediğinde surebiliyorsan Asker ol Eğerki olmaz diyorsan yanındaki polis senın gözünün önünde rüşvet yemesine izin verebileceksen her zaman her dakika emir altında olmaya hazırsan da polis ama ikiside vatana hizmet bence bu aşk ile yapılmalı aksi taktirde orantısız güç kullanımından tut. herşeye gider falan filan cok konustum

Küçüklüğümden beri hayalim ya asker yada polis'ti sonradan ogrendimki bendeki üniforma merakıymış :D gittim en sevdıgım işi yaptım aile meslegim Turizm Otelcilik benden sana çok iyi bir tavsiye Emir almaya hazır ol komutanın sana Git tualetteki boku suratına sür dediğinde surebiliyorsan Asker ol Eğerki olmaz diyorsan yanındaki polis senın gözünün önünde rüşvet yemesine izin verebileceksen her zaman her dakika emir altında olmaya hazırsan da polis ama ikiside vatana hizmet bence bu aşk ile yapılmalı aksi taktirde orantısız güç kullanımından tut. herşeye gider falan filan cok konustum

dediklerinde sende haklısın b*ku suratına sür değil içinde yüz dese yüzüceksin ama emir emirdir ki komutanlıkdan bahsediyoruz kimse bi astsubaya bu tür emirler vermez,veremez.. polisliğe gelince çoğu trafikcinin rüşvet yediğini herkes bilir beni ilgilendirmez ben işime bakarım yani.. sevmediğim bi işi yapmakdan iyidir

Şimdi bi haber gördüm Polis meslek yüksek okulu baraj puanı 270 :) heycandan elim ayağım dolandı çok sevindim.. inşallah yaparım bunu ya[/QUOTE]

270 mi eminmisin yani bende Polis olmak istiyorum 300 diye yapamam sanıyodum ama 270 yaparım yani ygs3 den yaparım.Senin sorunuda gelirsek bence polislik daha iyi Askerlik çok daha disiplinli bir meslek Polislik ona göre daha rahat bir meslek Yani birde yunus olabilirsen süper olur:)

sen ygs den en iyisini yapman lazım bence lgs lys ye göre daha kolay ygs den yüksek alırsan çok iyi olur

Sağlık sektörü ile aram iyi değil ya anlamam yani o işlerden pek genel olarak ası idealim polis olmak ama sanırım GATA yazmakla bi hata yaptım başlıkta GATA sağlık alanıyla ilgili olduğunu önemsemeden askeri okulu kapsadığı için yazdım ama sen ayrıntıyı bildiğin için yazmışsın.. neyse dediğim gibi ilk idealim polis olmak asayiş organize v.s gibi birimlerde görev yapmak isterim.. asker olarakda bi özel harekatcı olmak isterim benim için ikisi farketmiyo aslında

Anliyorum, o zaman senin icin en iyisi Polis Meslek Yuksek Okulu olacaktir. Kara Harp Okulu dusunmez misin ? Hava ve Deniz Harp Okullari'na nazaran daha dusuktur puani (LYS). Basarinin daim olmasini dilerim.

Son düzenleme:
emre94 : evet 270 olarak yayınlandı.. polis olsak bi hele gerisi kolay istediğin birimi seçebilirsin

SSO : ya harp okuluda düşünüyorum işte bilmiyorum şuan o kadar kafam karışık ki ygs den 270 yapamıyorum lanet olsun sayısal bölümdeyim sözel dersler ağırlıklı olmadığı için düşük oluyo.. ve şuan LYS konularına girdi hocalar.. dersaneden çıkıp KPPS kursunamı başlıyım yoksa astsubaylığı seçip gidiyimmi bu konuda yardıma ihtiyacım var

SSUO : ya harp okuluda düşünüyorum işte bilmiyorum şuan o kadar kafam karışık ki ygs den 270 yapamıyorum lanet olsun sayısal bölümdeyim sözel dersler ağırlıklı olmadığı için düşük oluyo.. ve şuan LYS konularına girdi hocalar.. dersaneden çıkıp KPPS kursunamı başlıyım yoksa astsubaylığı seçip gidiyimmi bu konuda yardıma ihtiyacım var

Askerligi cok istiyorsan kendini motive edebilirsin bence KPSS en son caren olmali. KPSS hakkinda hic bilgim yok, once bir lisans programini bitirmeni oneririm. Kara Harp Okulu'nun gecmis yillarda puani nedir acaba, cok fark var mi senin puanlarinla arasinda ? Kara Harp Okulu mezunu olduktan sonra cok egitimli, guclu ve donanimli bir insan olabilirsin hele ki isteklerin bu dogrultudaysa ve harptan zevk aliyorsan. Ilk mesajinda belirttigin gibi teror bolgelerinde mecburi hizmetlerin de olacaktir bunu da goz onune almanda fayda var.

Edit: Biraz goz attim ve gordugum kadariyla puanlar bayagi dusmus, harp okullari icin tam motivasyon bir calisma ile basari saglayabilirsin ama siralama usulu oldugu icin kimin tercih ettigini ve ne puanlar aldigini kestirmek imkansiz, tavan puanlari fikir verir.

Son düzenleme:
askerliği istiyorum yani çok geri planda değil benim için zaten bundan zevk alıcağıma inanıyorum ve merak ettiğim bişeyler var ;

*Askeri okullar neden baraj puanlarını açıklamadı, bu

K.K.Astsubay MYO : Teknik Programlar : 190 puan
İşletme yönetimi : 220 puan.

bu puanları alabiliyorum sıkıntı yok.. ama nedir bu teknik prog. işletme yönetimi fln ne iş yapıyo yani bu birim bilgi verebilirmisin bunlar hakkında acaba

bide bu var "Kara Harp okulu" : 260 puan 260 yapabilsem polis olucam zaten

subay olabilirsen subay ol
olamadınmı?
o zaman polis ol

Bilmiyorum kardeşim ya kafam çok karışık bakıcaz artık

270 puan yapmaklada bitmiyorki ondan sonra bide pymo sınavı ordada çok iyi net çıkarman gerekiyor.

haklısın çook zor işimiz ya.. Kpss hayalim vardı ama oda yattı 4 yıllık üniversite bitirmek gerekiyomuş ordan polis olmak için

kara harp okulunu bitirdiğinde 3 diploma veriyorlardı benim kuzenim 2 sene önce bitirmişti ordan biliyorum.bu arada kara harp okuluna başvuranların 3te 2si puanı tutsa bile elenir işiniz garanti değil bunu bilin.ayrıca subaylık kadar güzel meslek zor bulunur bence.çalıştığın sürece albay olman garantisi var amcam emekli albay 3500tl maaş alıyor maaşlarıda çok iyidir.

Kara harp okulu değil ya onun puanı biraz fazla ben Kara Kuvvetleri Astsubay meslek yüksek okulunu tercih edicem sanırım

Asker de olsan poliste olsan şark görevlerin olacak ve doğuda görev yapacaksın iyi düşünerek karar ver bence.Bende bu sene kpss deneyip ilk önce adliyede memur olarak girmeye çalışacağım olmaz ise Polislik son kararım tabi kolumda k.atatürk imzası var akp hükümeti sorun çıkartmazsa paşalar gibi polisliğimi yaparım ama çıkarırsa da dövmemi sildiripte polisliğe başvurmam geleceğimi başka işlerle kurmaya çalışırım.

Asker de olsan poliste olsan şark görevlerin olacak ve doğuda görev yapacaksın iyi düşünerek karar ver bence.Bende bu sene kpss deneyip ilk önce adliyede memur olarak girmeye çalışacağım olmaz ise Polislik son kararım tabi kolumda k.atatürk imzası var akp hükümeti sorun çıkartmazsa paşalar gibi polisliğimi yaparım ama çıkarırsa da dövmemi sildiripte polisliğe başvurmam geleceğimi başka işlerle kurmaya çalışırım.

Akp ile ne alakası var Polis olma şartlarını okursan orda yazar dövmeliler alınmıor diye.

dövmeliler hiç bi şekilde alınmıyo üstüne bide laf yersin.. ee mecbur yapıcaz şark görevimizi ben kararımı verdim sayılır ya subaylığa başvurumu yapıcam

Back
Yukarı