Batuerdemir
Üye
Az ve öz yazmaya çalışacağım. Ülseratif kolitim, gastritim, reflüm ve aynı zamanda insülin direncim var. Ve 19 yaşındayım(175 boy 85 kilo yağ oranım 25). Hepsinin ayrı ayrı uymam gereken diyet listeleri var ama özetle lifli,asidik ve şekerli besinleri tüketmemem gerekiyor.(Pirinç, ekmek gibi ürünler maalesef tek çarem gibi duruyor.) Ve ülseratif kolitim sebebiyle kortikosteroid tedavisi görüyorum. Doktor kontrolündeyim.(beslenme listesini elime verdi gitti bunun için 3 diyetistene gittim hiçbiri çözüm bulamadı)
Size sorum şu lif içermeyen bi beslenme programı önerebilir misiniz ve de kalori ve makrolarımı ayarlayım pirinç pilav yapsam bütün gün yanımda taşısam ve yesem kilo verebilir miyim.(yağ yakabilir miyim) Bu konular üzerine gerçekten uzun süre okumalar yaptım.
Spor ge.mişim olarak 3 sene önce başladım sürekli düzensiz gittim 84ten 69 indim sonra üniversite sınavı filan derken her şeyi bıraktım 94ü gördüm bir süredir 81-82 yi hiç göremedim. Artık yüzde 15in altına inebilmek istiyorum her türlü yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Size sorum şu lif içermeyen bi beslenme programı önerebilir misiniz ve de kalori ve makrolarımı ayarlayım pirinç pilav yapsam bütün gün yanımda taşısam ve yesem kilo verebilir miyim.(yağ yakabilir miyim) Bu konular üzerine gerçekten uzun süre okumalar yaptım.
Spor ge.mişim olarak 3 sene önce başladım sürekli düzensiz gittim 84ten 69 indim sonra üniversite sınavı filan derken her şeyi bıraktım 94ü gördüm bir süredir 81-82 yi hiç göremedim. Artık yüzde 15in altına inebilmek istiyorum her türlü yardımınız için şimdiden teşekkürler.