Arnoldmu.collemanmı ????

iki büyük bodyci ninde dönemleri farklı olaya estetik açıdan bakarsam Arnold derim irilik açısından Coleman azim hırs iki sporcudada vardı ama Arnold büyük bodyci olmasının yanında büyük bir aktörde olmayı başarmıştır belki şimdi bu sporda Coleman birinci ama hayattaki başarılarına bakarsak Arnold

Coleman diğer vg cilerin hepsinden genetik olarak bir üst sınıfta.Adamın sadece kolları nerdeyse 10 parça görünüyor fotoda Arnoldun sadece biceps treceps bugünkü vgcilerin kollarıda Coleman ın kollarının yanında bu fotodaki Arnoldun kolları gibi kalıyor.Doğuştan üstün yaratılmış Allah ın takdiri.

On parça kası çıkartması daha programlı çalışmasıyla alakalı olamaz mı? Sonuçta bütün insanlarda hemen hemen eşit sayıda kas var. Ben bunu kas ve kas liflerinin yapımını daha çok bu çalışma şekline bağlıyorum. Orantılı aynı önemi vererek devam eden birçok kişi diğer kas grubunun büyümesine engel olacağını düşünerek eşit çalışmalara girebilir. Onun şansının yıllar geçtikçe böylesi detayların daha da ortaya çıkmasıyla bağdaştırıyorum. Genetik hadisesi daha başka bir şey...

Vucut harikalıgı kemik yapısından gelıyor. Fazla bılgım yok ama mantıken kemıklerın ustune insa edılen kasların sınırları kemık seklıne baglı olmalı tahmınımce. Kas ıse teknolojiyle dogru orantılı. Her vucutcu zaten olumune calısıyor. Sadece onlara bılgı gereklı. Bahsettıgımız kısıler mr.olimpia bunlar ınsan degıl. nelerden vazgectıklerını bır dusuncek olursak , onlar ıcın yeme ıcme seks gıbı arzularını kolaylıkla bastırabılıyorlardır.

Demek ıstedıgım kısaca Arnold un kemik yapısı daha elverıslı gıbı duruyor. Tabiki aynı teknolojiye sahıb olmadıgı ıcınde kas yapısı coleman kadar gelısmemıs. Ama ben emınımkı Arnold Colemandan daaha ustun olurdu aynı sartlarda olsalardı. Arnoldun bılgısızlıkten kaynaklı kımbılır kactane yanlıs kur yaptıgını hıc dusundunuzmu?

Coleman kesinlikle gerçek Mr.Olympia . Ama arnoldun estetiği ve vucut güzelliği tartışılmaz .

Coleman = Sporcu
Schwarzenegger = Sanatçı

• Like
Reactions: Azi
olaya vg olarak bakılırsa belki coleman, ki arnold diyende çok fazla olur..

ama arnold aynı zamanda oyuncu buna bağlı olarak da bir sürü karakter canlandırdı ve bunun dışında California'nın valisi

Hala cevabımı mı bekliyorsunuz

ARNOLD.. ;)

arnoldun siyasi yönü ve Türkiyeye olan bakış açısını sevmem ama sporcu olarak estetik olarak muazzamdır......arnold zamanında bilgisizlikten çok yanlışlar yaptığı duydum....örn bir keresinde 3 saat squat çalışmış ayrıca zamanlar da farklı yani sporcu olaraka ikiside aynı ama estetiklik ve ün olrak karizma olarak aynı değil....arnold in coleman out :D

coleman mı ? arnold mu ? kimine göre coleman kimine göre arnold :) bu sorunun cevabı çıkmaz...

arnold bence :)

Neye göre en iyi onu önce belirlemek gerekli. Estetik? Definasyon? yüz ? duruş ? kütle ?
Yoksa kasa göre mi sıralasak? Biceps - triceps - sırt - quad - hamstring - göğüs - abs - calves - glutes - trapez ?

R. Coleman estetikten uzak değil ayrıca hangi resmiyle kıyas yaptığınıza bağlı bu. Şu resimde Ronnie muhteşem görünüyor ve karın kasları da gayet düzgün:
http://i54.tinypic.com/2w50rop.jpg

arnold kendi zamanının en iyisi olabilir ama şuan gelmiş geçmiş en iyi coleman bence... tartışılırmı? benm şahsi görüşüm tartışılmaz :)

evet arnold herkesın ıstedıgı bır fızıge sahıptı genıs omuzlar- buyuk gogus- dolgun bıceps- buyuk trıceps -dolkgun sırt -parcalı bacaklar- ınce bır bel evet arnold bunlara sahıptı ama ronnıe bunalrın 2 katına sahıp arnold genetık olarak ıyıydı hatta cok ıyıydı bazıalrı bugun olsa ronnıe gecerdı fırtınalr estırırdı demıs sunu solım arnold bugun ysasa ronnıe kadar gh alsa dahı ronnıe onu ezer gecerdı

ama kım daha ıyı dersenız tabıkıde coleman derım cunku gercek genetık ustunluk budur heryer buyuk heryer defıne eksık olan tek bolge yok

Back
Yukarı