arkadaslar oncelıkle bizeps olmak uzere butun kas grupları ıcın onemlı bır soru ?

Jesse_James

Yeni Üye
bır kas grubunu calıstırırken cok fazla yormak dogrumu sızce yanı en uc nokta artık calısmaktan fecı sısıyor mesela bizeps calsırken cok fazla yoruluyor antremanı rahat cıkartıyorum ama kas boyle kendınden gecıyor damarlar cıkıyor weightlifter bu ıyı bırseymı

belirttiğiniz olaya pump denir yani kasın kanla dolması. Bu bir açıdan iyidir kaslara ulaşan amino asit miktarının fazla olmasını sağlar. Ayrıca pump yeterli miktarda karbonhidrat ve su tükettiğinizin göstergesidir. her zaman derim, ilk hareket pump amacıyla değil kası yıpratmak çok ağır ve şiddetli başlangıçla yapılmalıdır.

Pump arada bende de oluyor, hatta öyle şişkin ve gergin oluyor ki damarlarımın patlamasından korktuğum ve hocaya danıştığım bile olmuştur. Özellikle sol kolumda olmakta.

bazı eski hocalar bizeps der benim babmda bizeps der hep sanırım almancadan gelen bir alışkanlık :)

evet olay pump ama sonlarda olursa daha ıyı olur

danny boy bende ankaradakı body hocamdan oyle ogrendım o yuzden oyle kullanıyorum .tesekkurler arkadası bılgılendırdıgın ıcın ...

bu arada ılk setlerde degıl de son setlerde pump oluyor ama her antremanda kesın oluyor kollarda

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:12 ----------

belirttiğiniz olaya pump denir yani kasın kanla dolması. Bu bir açıdan iyidir kaslara ulaşan amino asit miktarının fazla olmasını sağlar. Ayrıca pump yeterli miktarda karbonhidrat ve su tükettiğinizin göstergesidir. her zaman derim, ilk hareket pump amacıyla değil kası yıpratmak çok ağır ve şiddetli başlangıçla yapılmalıdır.

dsotum yazdıkların ıcın sagol hanı demıssın ya yeterlı karbonhıdrat ve su tukettıgının gıstergesı dıye valla dogru karbonhıdrat manyagı oldum kılo alcam dıye :9 GIDAYLA aldıgımın yanında bıd true mass da kullanıyorum su dessen gunde 3 lt garantı ...

Back
Yukarı