slm arkadaşlar bir kaç ay önce varikosel olduğumu anlamıştım 3 hafta önce ameliyat oldum ameliyattan önce 1ay falan baya antremanları aksattım sonrada daha salona gitmedim.Birdaha gidicemmi gitmicemmi onuda bilmiyorum bazı doktorlar başla ama kendini fazla zorlama diyor bazısı başlarsan tekrarlar diyor.ne yapcam bilmiyorum.Ben su an zımba gibiyim şınav falan cekiyorum ama kararsız kaldım.bide gecende bi tartılayım dedim 84-85 kilo olmuşum .Eee alıştık cok yemeye sporda yapmayınca almışız.Sizden de bu içinde bulunduğum durum için yorum yapmanızı bekliyorum heralde içim deki sesi dinleyip dönceeeeem spora bilmiyorum salona gitmeyince mutsuz oluyorum,of yaaa :cry:
selam habib dostum bb ile uğraşan insanların kahvesi,evi,eğlence yeri,vs vs salonlar bizim herşeyimizdir dostlar ve arkadaşlar oradadır ve ben sporun hiç bir dalının zaralı olduğuna inanmıyorum bence ufaktan çalışmaya devam et derim ama sağlığa dikkat et
kardeşim amacın doğrultusunda iş yap. mesela kas yapıp yarışmacı olacam diyorsan devam. ama estetik içinse devam için düşünmen bile gereksiz. ben spor yaptıgım donemde testıslerımde arada sırada agrı olurdu. bıraktım artık.
öncelikle gecmis olsun habib kardes :cry: hastaligin tam olarak gectimi ? Antremanin buna ne gibi etkisi olacagini anlamadim, ama ben doktor degilim tabii. Doktor bana Kesinlikle birak demis olsaydi ben birakirdim cok zor olsada, saglik önemlidiri cünkü. Bu hastalikla ilgili bir yazi okudum.. ama bunlari kendinde biliyorsundur. Temennim yine baslarsin sporuna, kendine iyi bak
varıkosel genellıkle antrenman sırasında nefesını tutma alıskanlıgı gosteren sporcularda nuksedıyor.bırde gecenlerde bır arastırma sonucu okumustum sporcuların yuzde 70'ınde goruluyormus ama hepsı amelıyat duzeyınde agır hasarlı degılmıs.kendını sıkmadan hafıf hafıf basla bence.gecmıs olsun.
Arkadaşlar haftaya dönücem tekrar salonlara ama dönünce nasıl bir program yapcam bilmiyorum valla şimdi 85 kg falan oldum biraz hamlaştım birazda kilo vermek istiyorum sizce nasıl bir program uygulamam gerek???????*
habib dostum başlayacak olmana sevindim eğer sana bir zararı olmayacaksa! kardio ile başla hafif hafif mide v.s v.s benim tavsiyem bu ama eminim daha iyi önerilerde gelecektir
Habib ben biraz geç katıldım,geçmiş olsun,sayende bi hastalık türü daha öğrendik.Noldu o günden sonra kestin mi bb sporunu.hastalık ne düzeyde ?