Arkadaşlar Yardımcı Olur musunuz ?

Öncelikle merhaba :) Direk konuya girmek istiyorum. Vücudumun yağlı olduğunu düşünüyorum ki öyle göğüste ve kalça'da fazla yağ var gibi geliyor. Kaslı bir vücudumun olmasını istiyorum her erkek gibi :D 16 yaşındayım. 90 kiloyum 1.90'da boyum var. Body'e gitmeyi düşünüyorum ama sizce ilk kilo verip mi body'e gideyim yoksa şimdi başlasam olur mu ? 2 3 tane arkadaş kaslarıyla hava atıyor insan da özeniyor hali ile. Boy kısalmasını pek sorun etmiyorum 1.85 - 87 ye kadar düşebilir sorun yok. Asıl sorumu tekrardan hatırlatayım önce kilo mu vereyim yoksa şimdi başlayayım mı body'e ?

Boyun kısalmaz merak etme :) Kilo verip aynı zamanda kas yapmak sadece kas yapmaktan daha zordur. Bence önce kilo vermelisin sonra da salona gidersin.

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ediyorum :) İdeal kilom 84 ben 90 kiloyum yani 6 kilo verip body'e başlamalı mıyım ? Yoksa bir 10 15 kilo vermem şart mı ? Eğer 6 kilo yeterli diyorsan önerebileceğin beslenme olsun egzersiz olsun var mıdır ?

Kardeşim tavsiyeme güven kilo vermeye calisma boyun uzun 100 kiloda kaldirirsin bende 194 um 9 aydir yapiyorum body bence yazil 1 sene hacme yönelik calis besinini iyi al desteklerini iyi al o yağlar gidicek kas olucak salona gittiğin zamanda hacme gitmek istiyorum de foto koyuyorum sana hacme yönelik calistim
ra9u8equ.jpg

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6 kg yi verip başlamalısın bence çünkü başladığında yiyeceklerinden kısmaman gerekiyor. Eğer protein tozu kullanıp protein ihtiyacımı karşılarım diyorsan o zaman kilo vermeden de başlasan işin kolaylaşır. Forumda beslenme programı istemek yasak olduğu için vermiyorum ama Beslenme Günlüğü | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu bu bölümden kendine uygun bir beslenme programı seçebilirsin.

Protein tozu falan almayı düşünmüyorum aslında boyuma göre kilom o kadar da kötü değil araştırdığım kadarıyla ama sadece 2 yerde fazlalık var gibi geliyor yani bana 6 kilo vermem en az 1 - 1.5 ay sürer ki okulla bodyi karıştırıp akademik başarıdan düşmek istemiyorum.

Kardeşim tavsiyeme güven kilo vermeye calisma boyun uzun 100 kiloda kaldirirsin bende 194 um 9 aydir yapiyorum body bence yazil 1 sene hacme yönelik calis besinini iyi al desteklerini iyi al o yağlar gidicek kas olucak salona gittiğin zamanda hacme gitmek istiyorum de foto koyuyorum sana hacme yönelik calistim
ra9u8equ.jpg

Öncelikle maşallah :D Ben 5 - 6 ay gitmeyi düşünüyorum da hacme yönelik çalışırsam 5 - 6 ay da etkisini görür müyüm ? Profesyonel olarak basketbol oynuyorum zaten altyapı var yani sadece kalça biraz büyük geliyor bana o da basketbolda parmak ucunda koşturdukları için sanırım ( 2 - 3 forumda okumuştum bu konuyla ilgili bir şeyler) yani sonuç olarak kalça ve göğüsü hacme yönelik çalışarak giderebilir miyim ?

Tüm vücudu hacme calis mide bilek kalf girme kardeşim 5 ayda belli eder basket oynayarak kardiyo yapıyorsun zaten ve günde tek kas grubu gir 4x8 yap setleri ve max kiloyla yap faydasini goriceksin

Back
Yukarı