Arkadaşlar powerlifting yarışmaların bu kaldırış geçerli mi?

yanking denir yaptığına , kurala aykırı değil ama sakat bir olay. yaptığın kurala aykırı denebilecek şey hitching mevzusu , barı kilitlerken dizleri sabitleyip arkaya yaslanıyorsun ama çok abartı denemez.

bu arada plakalar çok çok kısa , deficit deadlift atıyorsun. normal uzunluklardaki plaklarla 20 kg daha fazla kaldırabilirsin gibi. bir de zeminin yumuşak ve dengesiz olmasını hesaba katarsak yarışmada 30 kiloya kadar ekleme şansın olabilir burdakine kıyasla.

Son düzenleme:
ooo şimdi motive oldum gerçekten. o hitching konusunu hallederimde, yanking dediğin şeyde gerçekten çok daha iyi kaldırıyorum ve daha kolay kaldırdığımı hissediyorum. tek sorun yanking ti oda geçersiz değil dedin o zaman süper eyvallah kardeşim çok sağol.

Hocam hep powerlifting mi yaptınız ? ağırlıklar üst düzey olmasına rağmen vücut geri kalmış gözüküyor. Bunun sebebi sizce ne olabilir ?

Yok hep powerlifting yaptım diye birşey yok. Çalıştığım zamanlar hep ağır çalışırdım sınırlarımı zorlardım. Direk olarak powerlifting için antrenman yapmadım, genelde haftada 5 gün haftada 2 göğüs+biceps, 2 sırt+triceps, 1 bacak+omuz gibi çalıştım ama çalıştığım salonlarda diğer benden çok daha fazla kütleli insanlara göre daha fazla kaldırdığımı görünce niye bende yarışmaya katılıp kendimi denemeyeyim dedim.
spor geçmişim ise, lise zamanlarımda 1 sene boyunca muay-thai yapmıştım daha sonra üniye gideceğim yaz normal gym e yazıldım ve aralıksız olarak 12-13 ay kadar çalıştım daha sonra maalesef 1 sene kadar çok uzun bi ara verdim hiç spor yapmadım, tekrar da başlayalı 6 ay falan oluyor. keşke o 1 senelik zamanda bırakmayıp yapsaydım diyorum ama yapacak birşey yok bundan sonra ne olursa olsun bırakmak istemiyorum.
şuanda 81 kg falanım. soruna cevap olarakta ben hafif çalışmayı sadece spor olsun diye aktivite olsun diye çalışmayı sevmedim her zaman yaptığım sporlarda kendimi sınıra kadar zorladım heralde bundan kaynaklanıyordur.

Yok hep powerlifting yaptım diye birşey yok. Çalıştığım zamanlar hep ağır çalışırdım sınırlarımı zorlardım. Direk olarak powerlifting için antrenman yapmadım, genelde haftada 5 gün haftada 2 göğüs+biceps, 2 sırt+triceps, 1 bacak+omuz gibi çalıştım ama çalıştığım salonlarda diğer benden çok daha fazla kütleli insanlara göre daha fazla kaldırdığımı görünce niye bende yarışmaya katılıp kendimi denemeyeyim dedim.
spor geçmişim ise, lise zamanlarımda 1 sene boyunca muay-thai yapmıştım daha sonra üniye gideceğim yaz normal gym e yazıldım ve aralıksız olarak 12-13 ay kadar çalıştım daha sonra maalesef 1 sene kadar çok uzun bi ara verdim hiç spor yapmadım, tekrar da başlayalı 6 ay falan oluyor. keşke o 1 senelik zamanda bırakmayıp yapsaydım diyorum ama yapacak birşey yok bundan sonra ne olursa olsun bırakmak istemiyorum.
şuanda 81 kg falanım. soruna cevap olarakta ben hafif çalışmayı sadece spor olsun diye aktivite olsun diye çalışmayı sevmedim her zaman yaptığım sporlarda kendimi sınıra kadar zorladım heralde bundan kaynaklanıyordur.
yani o bi sene arada vücut yok oldu fakat kuvvetim kaldı mı diyorsunuz?

yani o bi sene arada vücut yok oldu fakat kuvvetim kaldı mı diyorsunuz?
yok asıl tam tersi bak şöyle anlatayım. 4 en fazla 5 kilo kadar bi kilo kaybım oldu vücudum sönmedi sadece formum biraz bozuldu yine spor yaptığım tişört giydiğim zaman belli oluyordu ama en çok gücüm azalmıştı. salona başladığım zaman eski gücüm ile alakam bile yoktu fakat eski gücümü çok hızlı bir şekilde geri kazandım 1.5-2 ay içinde eski gücüme tamamen eriştim. eski formumda yerine geldi daha sonra zaten 81 kilolara falan çıktığım için güç artışıda daha fazla oldu kas artışıda.[DOUBLEPOST=1513875499][/DOUBLEPOST]gerçektende bu sporda beslenme ve sağlam antrenman yaparsan ilerlersin. beslenmeyi arttır ve iyi antrenman yap gelişmeme şansın yok.

@Pink Zeppelin her noktayı açıklamış.
Deadliftin başarılı hocam.
Benchte iyi ama yarışmada pause istiyorlar ona dikkat et.
Squat ne durumda merak ettim.
Bir aksilik olmazsa bende katılıyorum full meette sikletlerimizde aynı orda görüşmek üzere :D

@Pink Zeppelin her noktayı açıklamış.
Deadliftin başarılı hocam.
Benchte iyi ama yarışmada pause istiyorlar ona dikkat et.
Squat ne durumda merak ettim.
Bir aksilik olmazsa bende katılıyorum full meette sikletlerimizde aynı orda görüşmek üzere :D
oo hadi bakalım senin liftler nasıl :D
squatı hiç 1 rep denemedim kardeşim bilmiyorum tam olarak ne çıkar .
Benchide biliyorum ona göre çalışmaya başladım.

oo hadi bakalım senin liftler nasıl :D
squatı hiç 1 rep denemedim kardeşim bilmiyorum tam olarak ne çıkar .
Benchide biliyorum ona göre çalışmaya başladım.

Bench 117.5-122.5 civarlarında ama pause olarak çıkar mı bilmiyorum.
Squat 170 civarlarında idi ancak dizim dolayısıya ara verdim 2 aydır squat yapmıyorum bir de formum yanlıştı bir miktar geri dönünce büyük ihtimal düşmüş olacak.
Deadliftim ise 165-170 civarlarında.
Deadliftte baya kötüyüm maalesef teknik eksikliğim var yarışa kadar 190-200 civarına çekmek istiyorum ama zor gözüküyor.

Bench 117.5-122.5 civarlarında ama pause olarak çıkar mı bilmiyorum.
Squat 170 civarlarında idi ancak dizim dolayısıya ara verdim 2 aydır squat yapmıyorum bir de formum yanlıştı bir miktar geri dönünce büyük ihtimal düşmüş olacak.
Deadliftim ise 165-170 civarlarında.
Deadliftte baya kötüyüm maalesef teknik eksikliğim var yarışa kadar 190-200 civarına çekmek istiyorum ama zor gözüküyor.
Hadi bakalım hayırlısı kardeşim.

Back
Yukarı