Arkadaşlar kan grubumuzu biliyor muyuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SOLID
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kan grubumuz!

• A Rh +

Votes: 13 33,3%
  • A Rh -

Votes: 4 10,3%
  • B Rh +

Votes: 7 17,9%
  • B Rh -

Votes: 1 2,6%
  • AB Rh +

Votes: 3 7,7%
  • AB Rh -

• 0 Rh +

Votes: 9 23,1%
  • 0 Rh -

• Total voters
    39
Benim kan grubum; 0 Rh[+]

Elimden geldiğince kan bağışı yapmaya çalışıyorum yaklaşık 4-5 ayda bir ancak fırsat bulabiliyorum bence sağlığı yerinde olan herkes bunu yapmalı.Hem sağlığınıza sağlık katarsınız hemde can kurtarırsınız,ayrıca kızılayda kan bağışı kimliği çıkartırsanız kan aradığınızda önceliğiniz olur...

Kan Vermenin Faydaları
  • Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
  • Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
  • Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
  • Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
  • Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
  • Kan bağışçısı her kan verdiğinde:
    AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz
    Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
  • Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara:
    10 bağışta Bronz Madalya
    25 bağışta Gümüş Madalya
    35 bağışta Altın Madalya
    40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

• Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.

Kan bağışı tecrübeli hekimlerimiz tarafından muayene edilerek gerçekleştirilir.
Bu bilgiler http://www.kizilay.org.tr 'den alınmıştır.

Solid'e ekleme yapmak gerekirse çok kilo fazlası ya da çok kilo eksiği olmayan sağlıklı bayanlar yılda dört kere, erkekler ise yılda üç kere kan verebilir. Bir de kan vermeye giderken son 48 saat içinde herhangi bir ilaç almamış olmaya dikkat edin. Hadi kanlar Kızılay'a...

Valla bende tam olarak ne olduğu bilmiyorum, tek bildiğim karşı cinsten birinde aynı hastalık varsa çocuk sahibi olamayız diye biliyorum onun haricindeki durumlardan haberim yok. Kan vermemde sakınca yoksa ilerde bağışlarda mutlaka bulunurum.

Valla bende tam olarak ne olduğu bilmiyorum, tek bildiğim karşı cinsten birinde aynı hastalık varsa çocuk sahibi olamayız diye biliyorum onun haricindeki durumlardan haberim yok. Kan vermemde sakınca yoksa ilerde bağışlarda mutlaka bulunurum.
Duyarlı bir vatandaş olduğunu biliyorum mrgreen.Umarım bu rahatsızlık hayatında bir şekilde bir şeyleri aksatmaz.

bi 0rh- ben varım heralde kanım çok nadir olduğu için kan vermiyorum
tabi bu işin şakası iğne fobim var malesef vermek isterim ama çok zor

Back
Yukarı