Arkadaşlar idman açısından önemli bakar mısınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SaGes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

SaGes

Üye
Arkadaşlar bana verilen programda ilk olarak karın bölgesini çalışıyorum.Sizce karın bölgesi idman sonunda mı yoksa başında mı çalışılmalıdır?

Tamamen kişisel tercih, istersen ısınma olarak karın çalışabilirsin.
bişey sorabilirmiyim bende antreman sonuna ekliycemde off günlerindede yapmam yanlış olurmu mesela kol kasının gelişimini engeller diye off günlerinde sadece dinleniyorum aynısı karın kası içinde geçerlimi yoksa haftanın 5-6 günü çalışayımmı?

bişey sorabilirmiyim bende antreman sonuna ekliycemde off günlerindede yapmam yanlış olurmu mesela kol kasının gelişimini engeller diye off günlerinde sadece dinleniyorum aynısı karın kası içinde geçerlimi yoksa haftanın 5-6 günü çalışayımmı?
Karın bölgenizi hergün çalıştırabilirsiniz, overtraining olmayan bir kas grubudur. Hiçbir kas grubunun gelişimine etkisi olmaz. Şahsen ben sadece antrenmanlardan önce ısınmada çalışıyorum, crunch yapıyorum. %10 civarı yağ oranına sahip olmadıktan sonra karın kaslarınız belli olmayacaktır ne kadar çalışırsanız çalışın bu bir gerçektir görünmeyecektir.

Karın bölgenizi hergün çalıştırabilirsiniz, overtraining olmayan bir kas grubudur. Hiçbir kas grubunun gelişimine etkisi olmaz. Şahsen ben sadece antrenmanlardan önce ısınmada çalışıyorum, crunch yapıyorum. %10 civarı yağ oranına sahip olmadıktan sonra karın kaslarınız belli olmayacaktır ne kadar çalışırsanız çalışın bu bir gerçektir görünmeyecektir.
peki her hareketi aç set kaç tekrar yapmalıyım 15tekrar 3set idealmidir tek hareket için

Ben hiçbir harekette tekrar sayısına bağlı kalmam, şok prensipi uygularım ve bu kas gelişimi için en verimli yöntemdir diye düşünüyorum. Yani set sayını kendin belirle ama tekrar sayısı belirleme başarısızlık noktasına kadar yap. Yeri geliyor barbell curl hareketinde 3 tekrar yapıyorum yeri geliyor 15.

Back
Yukarı