Arka Kol Çalışırken Dayanılmaz Dirsek Ağrısı

merhabalar,

3. ayımı bitirmek üzereyim oldukça da keyif alarak bu sporu yapıyordum ancak son 2 haftadır özellikle arka kol çalışırken dirsek mi desem ön kolun başlangıç yerimi desem felaket derecede ağrıyor sağ kolumun, resmen eziyet oldu antremanlar.

Mesela omuz dumbell presste yerden dumbellı alıp yukarı kaldırırken ağrı saplanıyor hareketin pozisyonuna girince sorun yok hareketi sıkıntısız yapıyorum ancak yerden alırken ağrıyor. Başka hareketlerde de duruma göre hafif ağrı oluyor.

Ancak arka kol çalışırken 2 kere yarıda bıraktım antremanı push dawn'da kolum resmen bıçak saplanmış gibi ağrıdı.

Fotoğrafınıda atayım tam ağrıyan yerin.

Daha önce yaşayan var mı bu sakatlığı nasıl düzelir 1-2 hafta gitmesem geçer mi yoksa doktor tek çare mi ?

Şimdiden teşekkürler.

11c66303e644fb28f2f510a505992154.jpg

Aynı dertten ben de muzdaripim. Triceps push down'in sorumlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ön kola dinlenmesi için vakit vermek de gerekebilir. Şuan denedigim bu açıkçası. Başka bir bilgi edinirsem yine paylaşırim.

Ayrıca konuyu taşıdım. Daha dikkatli secelim konuyu acacagimiz yeri lütfen

merhabalar,

3. ayımı bitirmek üzereyim oldukça da keyif alarak bu sporu yapıyordum ancak son 2 haftadır özellikle arka kol çalışırken dirsek mi desem ön kolun başlangıç yerimi desem felaket derecede ağrıyor sağ kolumun, resmen eziyet oldu antremanlar.

Mesela omuz dumbell presste yerden dumbellı alıp yukarı kaldırırken ağrı saplanıyor hareketin pozisyonuna girince sorun yok hareketi sıkıntısız yapıyorum ancak yerden alırken ağrıyor. Başka hareketlerde de duruma göre hafif ağrı oluyor.

Ancak arka kol çalışırken 2 kere yarıda bıraktım antremanı push dawn'da kolum resmen bıçak saplanmış gibi ağrıdı.

Fotoğrafınıda atayım tam ağrıyan yerin.

Daha önce yaşayan var mı bu sakatlığı nasıl düzelir 1-2 hafta gitmesem geçer mi yoksa doktor tek çare mi ?

Şimdiden teşekkürler.

11c66303e644fb28f2f510a505992154.jpg
antreman şeklin ne? hareketleri kusursuz form ile yaptığına eminmisin?

antreman şeklin ne? hareketleri kusursuz form ile yaptığına eminmisin?
Hareketleri düzgün yaptığımı düşünüyorum hocam çünkü 2.5 aydır gram sorun yaşamadım. 1 hafta sınavlarım vardı gidemedim ondan sonra gittiğimde baya sağlam göğüs ve ön kol çalıştım sanırım ön kol da epey zorladım eklem kısmını.
Ertesi gün sırt yaptım orda biraz sızlamaya başladı arka kola geçince felaket ağrı oldu işte push down'da bırakmak zorunda kaldım. İşin ilginç yanı 3 gün önce göğüs ön kol çalıştım gram sorun yaşamadım ancak ertesi gün sırt arka kol çalışırken yine bu ağrı yüzünden antremanı bırakmak zorunda kaldım.

Bugünde omuz çalışırken dumbell falan kaldırırken biraz sızladı ama çok sıkıntı çıkarmadı. Kısacası Push dawn'da dayanılmaz bir hal alıyor bu ağrı. İyileşecek gibi olurken bende zorluyorum sanırım. 1 hafta gitmeyeceğim umarım düzelir. Sıcak su tutunca hiç ağrı kalmıyor neredeyse şuan ağrı yok mesela. 1 hafta sonunda yine push down'da ağrı olursa, doktora gidicem artık.

:D split sistem destekliyicilerini bu konuya bekliyorum. split çalışınca kolların her gün çalıştığı için bu durum normal. bir kas grubu her gün çalışırsa sakatlanırsında. az da gelişir. sen hangi bölgeyi çalışırsan çalış kol kaslarında çalışıyor. her gün kolu çalıştırıp gelişmesi için ilaç alman gerekir anca (tavsiye etmem zararlı tabi) :D

Doktora gitsen buyuk ihtimalle Tenisci golfcu dirsegi yada incinme diyip dinlen krem sur vs diyecekler.
Bi ihtimal iltihaplanmis olabilir antibiyotikle de gecebilir ama isin zor kismi bundan anlayacak bi doktor bulmak

Ozellikle bench preste yukarda dirsegini kilitleme.
En en en onemliside inc benh preste barı alirken veya koyarken kol acin yandan bakinca fazla olmasin veya biri sana yardim etsin.
Cunku anatomiye uygun olmuyor. Dirsek baglarina yuk biniyor ve zorlanmaya bagli iltihap veya incinme olabiliyor.
Arti arnold preste bu agrilara on ayak olabiliyor

Bide dirsegi guzel saran bi bant dirseklik kullanabilirsin

Back
Yukarı