arka arkaya iki gün farklı bölge çalışmak

başlıkta soru yeterince açık. benim programım şu şekilde

pazartesi göğüs - önkol - karın
salı bacak - sırt
çarşamba omuz - arka kol - kanat - karın
perşembe dinlenme
cuma göğüs - önkol - karın
cumartesi omuz - arkakol - kanat
pazar dinlenme

dikkat ettiyseniz cuma ve cumartesi günleri farklı bölgeler olmak üzere iki gün üstüste çalışıyorum. bunda bir sakınca var mıdır?

başlıkta soru yeterince açık. benim programım şu şekilde

pazartesi göğüs - önkol - karın
salı bacak - sırt
çarşamba omuz - arka kol - kanat - karın
perşembe dinlenme
cuma göğüs - önkol - karın
cumartesi omuz - arkakol - kanat
pazar dinlenme

dikkat ettiyseniz cuma ve cumartesi günleri farklı bölgeler olmak üzere iki gün üstüste çalışıyorum. bunda bir sakınca var mıdır?

Herseyden once zaten pazartesı salı ve carsamba gunlerıde farklı bolgeler olmak uzere 3 gun ustuste calısıyorsun zaten..Yanı bunu atlayıpta "cuma cumartesı farklı bolgeler olmak uzere 2 gun ustuste calısıyorum" demen bıraz sasırtıcı olmus..:)

Bu yaptıgında bı sakınca yok..Haftada 2 gun dınlenıyorsun normal..

orası öyle tabi ama şimdi omuzla göğüs birbirine yakın acaba oradan bir etkileşim olması olabilir mi diye sordum sonuçta göğüsü çalışırken bacak çalışmadığım ortada :)

her neyse teşekkürler ben bu lafın üzerine salona gidiyorum şimdi :)

orası öyle tabi ama şimdi omuzla göğüs birbirine yakın acaba oradan bir etkileşim olması olabilir mi diye sordum sonuçta göğüsü çalışırken bacak çalışmadığım ortada :)

her neyse teşekkürler ben bu lafın üzerine salona gidiyorum şimdi :)

Bu dedıgın daha cok omuzdan sonrakı gun gogus gırme konusunda gecerlı..Cunku omuzu calıstıktan sonra gogus calısırsanız omuz overtraınıng olabılır..Ama gogusten sonrakı gun omuz calıstıgında gogus overtraınıng olmaz..Ve sen zaten omuz gunlerınden sonrada 1 gun dınlenme koyuyorsun..Sorun olmaz..
thums:

Bu dedıgın daha cok omuzdan sonrakı gun gogus gırme konusunda gecerlı..Cunku omuzu calıstıktan sonra gogus calısırsanız omuz overtraınıng olabılır..Ama gogusten sonrakı gun omuz calıstıgında gogus overtraınıng olmaz..Ve sen zaten omuz gunlerınden sonrada 1 gun dınlenme koyuyorsun..Sorun olmaz..
thums:

teşekkürler değerli bilgiler için. bende çalışırken hep aklıma takılıyordu şimdi içim rahat rahat cumartesileri de gidebilirm :)

bence her idmanın ardındaki gününü off duruma getir. kaslar dinlenirken gelişir prensibini uygula ve dinlendir kasları

Kanatı sırttan farklı bi kas grubu olarak düşünmek?Sırt oluşturuan 2 Major kas grubu var dışardan gözüken 1.trapez 2.M.levator ani ki bu kanat kası oluyor önden bakıldığında.Arkan bakıldığında sırtın en büyük kası.Diyeceğim şu ki sırt ve kanat böldüğünüzde aslında aynı kası çalıştırıyorsunuz.

Sırt dedıgı sanırım deathlıft ve ters mekık benzerı hareketlerle uyarılan bolge..Yanı kanat degıl..Ust sırt trapez olur bıde alt sırt vardır benım bıldıgım..

Sırt dedıgı sanırım deathlıft ve ters mekık benzerı hareketlerle uyarılan bolge..Yanı kanat degıl..Ust sırt trapez olur bıde alt sırt vardır benım bıldıgım..

sırt dediğim deadlift evet. diğer arkadaşta off gün yap diyor çalıştıktan sonraki günleri.

peki o halde şimdi ne yapmalı:confused::confused:

Back
Yukarı