umur tesadüfe bak bende 10 gün önce bmw 1.18i aldım 2001 model. Peugeot 206 vardı bende onun üzerine 19bin verdim bmw aldım. Birkaç arkadaş yakıt tüketimi nasıl falan demiş önce arabadan biraz bahsedeyim.
Daha önce kullandığım arabalarla kıyaslayarak gideyim.
Honda civic vardı 1.6 ie 2000 model. Hızlı arabadır hafiftir kalitelidir abs çok iyidir yakıt tüketimi de lpgli kullandığım için memnundum benzinili hiç kullanmadım.
Peugeot 206 vardı sonra 2000 model Xr modeli. Lpg si aldığımda takılıydı çok stop sorunu oldu otogazcıya götürdüm bu arabaya bu lpg takılmaz ondan sorun dedi sorunu da çözemedi. 206 abssi yoktu. Tip olarak çok hoşuma gidiyordu üniversitedeydim öğrenci ata binse güzel der yeter ki ayağını yerden kessin.
Renault laguna da kullandım 2000 model yine. Babamın arabası. Harikulade bir araba fiyatı 19bin civarında. Gerçekten olağanüstü bir araba. Hız, iç genişlik, elektronik aksam, arıza yapmaz içeri ses geçirmez. Süper bir arabadır arabadan anlayan bir arkadaşıma neden bu kadar ucuz araba çok kaliteli demiştim. O da yedek parçası pahalı ondan demişti.
Gelelim bmw'ye peugeot'dan sonra bmw ye geçtim pejo 70 beygirdi bu 118 beygir. pejo 1.3 motordu bu 1.8 motor. Tabi pejoya göre inanılmaz bir fark var ama lagunaya göre de öyle.
Çok çok hızlı bir araba. Seninkini düşünemiyorum motor hacmi biraz daha yüksek. Dokundun mu yapışıyorsun koltuğa. İbre 250 daha hız yapmadım ama o hızı da yapmayı düşünmüyorum

O kadar diyet yaptık vücudu yazık etmeyelim

Sonra bicepsler bir yana tricepsler bir yana savrulmasın
Bmw harikulade hız sabitleyicisi, park sensörü elektronik aksam, ne kadar yakıt yaktığın, yağ uyarısı, arka perde otomatik, drift yapmak için özel düğme var basınca devre dışı kalıyor arabayı kaydırabiliyorsun. Tümseklerden geçerken daha yumuşak. İçeriye ses geçirmiyor. Aynalar otomatik hız sabitleyicisiyle beraber direksiyonu elden kontrolde edebiliyorsun.
Yakıt tüketimine gelirsek kilometrede 400 bin yakıyor. Arabayı aldığım ilk gün 50 tl benzin almıştım ikinci gün tekrar 50 tl alınca o akşam lpg taktırdım. Şu anda ölçüm aşamasındayım ne kadar yakıyor hala bilmiyorum ama tahminen 200'e falan düşer dediler.
Araba uçuyor ama bir o kadarda benzini içiyor. Arkadaşlarım kızdı o arabaya lpg mi taktırılır diye ama kullansanız anlarsınız çok benzin gidiyor. Düşünsenize 1 komşu şehire gideceksiniz 80 tl git 80tl gel 160 tl para gidiyor. Onun yerine protein tozu alırım daha iyi
Bmw çok iyi seçim olmuş. Bende biraz yeni olsun araba tezinde olan insanlardandım. Golf alayım 2004 olsun falan diyodum kesinlikle yanlış BMw gerçek bir A SINIFI bir araba. Herkese nasip olur inşallah.