Ara Vermek Gerekirmi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dedex55

Yeni Üye
Spora başlayalı 5 ay oldu.Hiç aksatmadam sürekli gittim ve verim aldım.
Ancak spor salonumdaki arkadaşlar biraz ara vermemi söylediler , buna hocamda dahil olunca 2 hafta kadar ara verdim.
2-3 gün oldu tekrar başlayalı ancak baktım eski Kg'lar ağır gelmeye başlamış ve hamlaşmışım heryerim ilk günkü gibi ağrıyor.Kg olarak -2,5 kg kaybım var.(dumbbel yada press'lerde).
Biraz morelim bozuldu diyebilirim.
Bu tür şeyler normal mi ?

Spora başlayalı 5 ay oldu.Hiç aksatmadam sürekli gittim ve verim aldım.
Ancak spor salonumdaki arkadaşlar biraz ara vermemi söylediler , buna hocamda dahil olunca 2 hafta kadar ara verdim.
2-3 gün oldu tekrar başlayalı ancak baktım eski Kg'lar ağır gelmeye başlamış ve hamlaşmışım heryerim ilk günkü gibi ağrıyor.Kg olarak -2,5 kg kaybım var.(dumbbel yada press'lerde).
Biraz morelim bozuldu diyebilirim.
Bu tür şeyler normal mi ?

E yani 2 hafta ara verdiğin için normal. Hastalık, sakatlık yoksa 2 hafta gereksizdi. 1 hafta ara verebilirdin, ya da 1 hafta de-load yapabilirdin.

* deload = Örneğin; normalde kaldırdığın kiloların % 50' si yani yarısı ağırlıklarla çalışmak. Aktif dinlendirme metodu.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/uzun-aradan-sonra-kas-r-t54897.html?t=54897

Arama Kelimeleri :

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı